Cetinjani dočekali Mariju Vuković: Nikada me nije bilo sramota da kažem odakle sam počela

"Ponosna sam što vidim Cetinje koje zrači oduševljenjem i drago mi je da je atletika to uradila", rekla je Marija uz ovacije na Dvorskom trgu

38120 pregleda 1210 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Twitter/Mladen Rakčević
Foto: Twitter/Mladen Rakčević

Atletičarka Marija Vuković je zablistala na Olimpijskim igrama.

U žestokoj konkurenciji u skoku uvis u Tokiju to je bilo dovoljno za deveto mjesto.

Ali, bilo je dovoljno i da ujedini Crnu Goru, a večeras je na Cetinju dočekana i kako dolikuje.

"Hvala svima na podršci, hvala što se došli, što ste prepoznali moj rezultat i što mi dajete snagu da budem još bolja. Ponosna sam što vidim Cetinje koje zrači oduševljenjem i drago mi je da je atletika to uradila", rekla je Marija uz ovacije na Dvorskom trgu i dodala:

"Mnogi su komentarisali kako sam mijenjala gradove i države, ali to je sve bilo zbog uslova. Bila sam prinuđena da odem od porodice i prijatelja, sigurno ne bih išla iz mog grada da sam ovdje imala uslove. Međutim, nikada me nije bilo sramota da kažem da sam počela u učionici OŠ "Njegoš" kod Iva Popovića preskakajući klupe. Bilo bi lakše da sam ostala, ali podnosila sam taj dodatni teret, tražila sebe i nikada nisam gubila vjeru. Sada kada se ovo dogodilo, ponosna sam na porodicu koja me podržavala, iako znamo odlično koliko smo bilo zajedno proteklih 10 godina", istakla je Marija Vuković.

Okupljenima se obratio i Ljubomir Radanović, bivši fudbaler i osvajač bronze sa Jugoslavijom na OI 1984. u Los Anđelesu.

"Znam kakav je osjećaj biti na Olimpijskim igrama. Mi smo tada osvojili medalju, ali ovaj rezultat Marije Vuković u atletici, ako znamo u kakvim uslovima radi, vrijedan je zlatne medalje", kazao je Radanović.

Video porukom se obratio i legendarni vaterpolista Veljko Uskoković, bronzani iz Sidneja 2000.

Bonus video: