Bašić: Stalno nam se ponavlja ista priča; Ćaćić: Bila bi sramota da ne osvojimo ni set

„Imali smo kontru da povedemo 1:0, nismo prošli. Psihički je teško kad iz meča u meč ne uspijevate da završite te bitne lopte, to nam se uvuklo pod kožu”, priznao je Vojin Ćaćić

5174 pregleda 3 komentar(a)
Foto: cev.lu
Foto: cev.lu

Ni na četvrtom meču na 32. Evropskom prvenstvu, odbojkaši Crne Gore nisu osvojili set.

Protiv Češke su imali tri set-lopte da povedu 1:0, ali ne i mirnoću i hrabrost da prelome prvi dio igre.

„Nažalost, nismo uspjeli. Čini mi se da se ponavlja stalno ista priča, kad počnemo da dobijamo nikako da završimo set. To nam se desilo protiv Italije i Bugarske, a na ovom nivou u završnici setova moramo da budemo puno precizniji i agresivniji” rekao je selektor Veljko Bašić.

„Crveni” sjutra igraju sa Bjelorusijom na oproštaju od Eurovoleja.

„Moram da se zahvalim ekipi, igrači daju sve od sebe. Činjenica je da su protivnici jači, i individualno, i tehnički i fizički, ali smo i pored toga imali šanse i set-lopte protiv Bugara, Italijana i Čeha. Došli smo i da stičemo iskustvo, koje će nam koristiti za sljedeće Evropsko prvenstvo”, naglasio je Bašić.

Bez pobjede su na Eurovoleju još samo Grčka i Sjeverna Makedonija, ali su osvojile pet, odnosno dva seta.

„Imali smo kontru da povedemo 1:0, nismo prošli. Psihički je teško kad iz meča u meč ne uspijevate da završite te bitne lopte, to nam se uvuklo pod kožu. Protiv Bjelorusa nam je rezultatski nebitan meč, ali probaćemo da popravimo utisak, da ne budemo jedina ekipa na Evropskom prvenstvu bez osvojenog seta. Bila bi to sramota za crnogorsku odbojku. Izvinjavam se u moje i ime ekipe za to”, istakao je kapiten Vojin Ćaćić.

Bonus video: