Ćulafić: Ništa nije bilo onako kako smo očekivali; Vukašinović: Surova realnost

Crna Gora bez osvojenog seta završila učešće na Evropskom prvenstvu

4809 pregleda 10 komentar(a)
Ćulafić, Foto: cev.eu
Ćulafić, Foto: cev.eu

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore sinoć je bez osvojenog seta završila učeše na Evropskom prvenstvu.

U posljednjem meču grupne faze bolja od Crne Gore bila je Bjelorusija - 3:0.

"Ništa nije bilo onako kako smo očekivali. Mislili smo da možemo pokažemo nešto. Na kraju najgori mogući scenario. Moraćemo da se dobro pogledamo u oči, analiziramo šta se desilo, da vidimo šta treba da se mijenja. Nadam se da će Crna Gora imati šansu da se opet pojavi na Evropskom prvenstvu. Znam da smo mogli bolje, da nije ovo ono što mi možemo. Nadam se da će biti prilike da se popravi ovaj utisak. Falilo je više koncentracije, više žara. Treba da sjednemo da vidimo šta da se mijenja. Jednostavno, igrali smo mnogo bolje nego prije dvije godine. Vidjećemo šta se desilo", rekao je Miloš Ćulafić.

Marko Vukašinović smatra da je ovo realnost crnogorske odbojke.

"Smatram da je ovo neka surova realnost i pokazatelj stanja u kom se trenutno nalazimo. Tu smo gdje smo. Očigledno ni pripremne utakmice nijesu davale za pravo da se nadamo boljem rezultatu. Još tada se vidjelo da nijesmo spremni, da sistem ne funkcioniše, da za ovako jako takmičenje nijesmo ni blizu pripremljeni kako treba i to nas je koštalo rezultata", rekao je Vukašinović.

Vukašinović se izvinio navijačima.

"Grupa je bila drastično teža nego na prethodnom prvenstvu. Isto tako na prethodno prvenstvo smo otišli u sastavu u kojem je najmlađi igrač imao 25 godina. Nijesmo razmišljali o tome hoće li se dati šansa nekome za budućnost. Smatram da nas to košta godinama već. Niko o tome ne priča. Čitav jedan jaz generacija je propušten, zaboravljen i zapostavljen. Sada kada nam ti momci trebaju nažalost nijesu tu i to je došlo na naplatu. Izvinjavam se ljubiteljima odbojke u Crnoj Gori, jer ih nijesmo obradovali. Nadam se da bolji dani dolaze, ali za to su potrebne drastične promjene i mnogo više vjere i ulaganja u mlađe generacije", zaključio je Vukašinović.

Bonus video: