Ukrajinski as želi da pokvari spektakl u Londonu: Usik obećava noć za pamćenje protiv Džošue

Džošua je prvak u WBO, IBF, WBA i IBO federacijama, dugo godina je u top tri teškaša današnjice, a njegov rival je u toj kategoriji imao samo dvije borbe

7240 pregleda 0 komentar(a)
Džošua i Usik na mjerenju, Foto: Reuters
Džošua i Usik na mjerenju, Foto: Reuters

Aleksandar Usik obećao je noć za pamćenje, dok je Entoni Džošua najavio još jednu veliku pobjedu pred svojim navijačima - sjajan boks zakazan je za večeras na stadionu Totenhema u Londonu, borba za četiri pojasa u teškoj kategoriji.

Džošua je prvak u WBO, IBF, WBA i IBO federacijama, dugo godina je u top tri teškaša današnjice, a njegov rival je u toj kategoriji imao samo dvije borbe.

Usik je, međutim, veliki šampion, godinama neprikosnoveni vladar u kruzeru, gdje jednostavno nije imao konkurenciju, pa je odlučio da napravi stepenicu više i izazove najbolje.

Prva dva duela je lako riješio - protiv Čaza Vederspuna i Dereka Čisore - jasno je da je Džošua najveći izazov za 34-godišnjeg Ukrajinca sa Krima, koji je u profi karijeri ostvario svih 18 pobjeda.

"Ljudi će pamtiti ovaj meč", poručio je Usik, olimpijski šampion iz Londona 2012. godine u teškoj kategoriji.

I Džošua je na tim Igrama osvojio zlato, u super-teškoj, kasnije nizao profesionalne titule, uz jedan, senzacionalni poraz od Endija Ruisa, juna 2019. godine u Njujorku.

Vratio je pojaseve, čekala se njegova borba sa Tajsonom Fjurijem, šampionom u WBC federaciji, ali će morati da čuva tron od izuzetnog ukrajinskog asa.

"Jedva čekam. Biće žestoko. Biće ovo teška noć na poslu", kazao je Džošua, koji u večerašnji meč ulazi gotovo devet kilograma teži od Usika (108.9 kg - 100.2 kg) i prema kladionicama je favorit da odbrani naslove prvaka svijeta.

U glavnoj uvodnoj borbi nastupiće naš bokser Dilan Prašović, koji će se protiv Lorensa Okolija boriti za svjetsku WBO titulu u kruzer kategoriji, u kojoj je do skoro vladao Usik.

Glavna borba večeri trebalo bi da počne oko 23 sata, najavio je danas promoter Edi Hern, što znači da bi Prašović u ring trebalo da uđe sat ranije.

Saopšteno je da je vlasnik TV prava DAZN odlučio da ne proda prava na direktan prenosa za Evropu, pa će snimak meča moći da se gleda u nedjelju na RTCG.

Bonus video: