Tajson: Da li zaista mislite da bi Usik ili Džošua mogli mene da pobijede

Usik je sjajnom tehnikom, radom nogu, brzinom i samouvjerenošću nadvisio snažnog Džošuu, ali nije fascinirao jednog od najvećih teškaša svih vremena

9715 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Aleksandar Usik je prošle subote pokazao nesvakidašnju boksersku vještinu u teškoj kategoriji, u stilu velikih šampiona dominirao protiv Entonija Džošue.

Bokserski svijet je skoro jedinstven u mišljenju da se još od Ivandera Holifilda nije pojavio borac kao Usik, koji je tako lako i dominantno, za kratko vrijeme, iz kruzera prešao u najjaču kategoriju, ekspresno osvojio četiri šampionska pojasa.

Usik je sjajnom tehnikom, radom nogu, brzinom i samouvjerenošću nadvisio snažnog Džošuu, ali nije fascinirao jednog od najvećih teškaša svih vremena.

"Gledajući meč Džošua - Usik, zaključio sam da su možda imali lošu noć. U vezi sa tim, da li zaista mislite da bi neko od njih dvojice mogao da me pobijedi kada sam bio na vrhuncu", upitao je Majk Tajson pratioce na društvenim mrežama i pokrenuo nove polemike.

Tajson je u svom vrhuncu bio zaista nepobjediv, a prije svega - djelovao je zastrašujuće u ringu, sve dok Džejms Baster Daglas nije srušio mit.

Različita vremena, drugačiji sport, ali pitanje možda i ima smisla.

Bonus video: