Svjetski kup, prva prekogranična trka: Start u Švajcarskoj, cilj u Italiji

Stazu je trasirao olimpijski šampion u spustu iz 2010. godine Švajcarac Didije Defago, a lokalni organizatori rekli su da se nadaju da će to biti najduži spust od pet kilometara

2968 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FIS-SKI.COM
Foto: FIS-SKI.COM

Prva prekogranična trka Svjetskog kupa u skijanju biće održana sljedeće sezone, sa početkom u Švajcarskoj i završetkom u Italiji, saopšteno je danas iz Međunarodne skijaške federacije (FIS).

Trke spusta i superveleslaloma u obje konkurencije vozile bi se na čuvenoj planini Materhorn, odmah poslije otvaranja sezone u austrijskom Zeldenu.

Stazu je trasirao olimpijski šampion u spustu iz 2010. godine Švajcarac Didije Defago, a lokalni organizatori rekli su da se nadaju da će to biti najduži spust od pet kilometara, pa bi vožnja mogla da potraje blizu dva minuta i 45 sekundi.

"Veoma sam uzbuđen što prihvatamo ideje koje pokreću naš sport i nude nove mogućnosti", rekao je predsednik FIS-a Johan Eliaš.

Dodavanje u raspored brzinskih disciplina ima za cilj da se ispune zahtjevi skijaša, koji su tražili uravnotežen raspored.

Posljednjih godina Veliki kristalni globus u Svjetskom kupu osvajali su sportisti, koji dominiraju u slalomu i veleslalomu.

Nova sezona Svjetskog kupa počinje 23. oktobra veleslalomskom trkom za skijašice, u Zeldenu.

Bonus video: