”Janović šampion u vaterpolu, iz MNPKS šampioni u nesposobnosti”

Javne rasprave i služe da se čuju sve zainteresovane strane i njihove primjedbe. WADA nije bila među kritičarima zakona.

6239 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub poslanika DPS-a reagovao je saopštenjem na jučerašnji tekst u “Vijestima” pod naslovom “Poslanik Janović udario na ministra Janovića.

Saopštenje prenosimo integralno:

”Otužno je upinjanje vladinog glasila ‘Vijesti’ da pomogne MNPKS kako bi se opralo pred crnogorskom javnošću za očiglednu grešku.

MNPKS, čijim postupanjem su naši sportisti i naša zemlja pred suspenzijom sa međunarodnih takmičenja, umjesto da prizna propuste i pokuša da problem riješi, nastoji iz petnih žila da prebaci odgovornost, pa su svi krivi osim njih. Ne biva.

Povezani članci

02. Oktobar 2021.

Poslanik Janović udario na ministra Janovića

Svjetski antidoping kodeks donijet je 2021. godine. Zato je smiješno tvrditi da je zakon donijet 2018. mogao biti usaglašen sa Kodeksom donijetim dvije godine kasnije. Dakle, nijesu naši sportisti bili pred suspenzijom ni 2018. kao ni 2019. ni 2020. godine, nego, gle čuda, u godini donošenja novog antidoping kodeksa i to zato što aktuelne državne vlasti nijesu uradile ono što je trebalo.

Način na koji je vladino glasilo ‘Vijesti’ pokušalo da pomogne MNPKS, da sakrije svoju odgovornost, svodi se na zamjenu teza. Primjedbe izrečene tokom javne rasprave prilikom donošenja zakona nemaju nikakve veze sa aktuelnom situacijom.

Javne rasprave i služe da se čuju sve zainteresovane strane i njihove primjedbe. WADA nije bila među kritičarima zakona.

Sad je, nakon donošenja novog kodeksa, od naših, kao i vlasti drugih država, zatraženo da se upodobe nacionalna zakonodavstva.

Crnogorsko ministarstvo to nije uradilo i zato bi, teško, mogli da ispaštaju naši sportisti i sport.

DPS je učinio sve što je do naše partije bilo i u Skupštinu su predate izmjene zakona koje WADA traži.

Do isteka roka koji nam je kao državi dat, ostala su još četiri dana.

Ako Crna Gora bude izbrisana sa međunarodne sportske mape biće to isključivo odgovornost Ministarstva nauke, prosvjete, kulture i sporta, kao i ove Vlade i parlamentarne većine.

I pogrešno pokušavaju da sebi dignu cijenu poredeći se sa poslanikom Nikolom Janovićem. On je bio svjetski i evropski prvak u vaterpolu. Oni su aktuelni šampioni u nesposobnosti”, navodi se u saopštenju kluba poslanika DPS-a.

Odgovor novinara u sjutrašnjem broju

Bonus video: