Crnogorski plivači na EP u Kazanju

Navodi se da će crnogorsku reprezentaciju predstavljati plivači Jovana Kuljača, Anđela Antunović, Vasilije Andrić i Ado Gargović

2034 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Crnogorska plivačka reprezentacija učestvovaće od 2. do 7. novembra na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kazanju, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Navodi se da će crnogorsku reprezentaciju predstavljati plivači Jovana Kuljača, Anđela Antunović, Vasilije Andrić i Ado Gargović.

Predvodiće ih trener Danijela Franeta.

Franeta je kazala da je crnogorskim plivačkima to prvi nastup na Evropskom prvenstvu u malim bazenima za naše plivače.

"Svi znamo da je početak sezone, ali najbitnije od svega je da oni daju sve od sebe, i da sezona krene sa dobrim rezultatima. Imaju priliku da stiču iskustvo na velikim takmičenjima sto je jako bitno za njih", rekla je Franeta.

Ona je najavila da će crnogorski plivači do kraja godine učestvovati i na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju.

Antunović će nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara kraul, a Jovana Kuljača na 50 kraul i 50 leđno.

"Očekujem da otplivam svoja najbolja vremena u svom prvom nastupu na Evropskom prvenstvu u malim bazenima. Ovoće mi biti prvo takmičenje poslije OI u Tokiju", poručila je Antunović.

Prema riječima Kuljače, to je njeno prvo seniorsko prvenstvo Evrope.

"Iako je početak sezone očekujem da otplivam svoja najbolja vremena, jer sam dobro trenirala i pokazala dobru formu na kontrolnim takmičenjima", rekao je Kuljača.

Andrić će plivati na 100 i 200 kraul, a Gargović na 100 i 200 kraul, kao i na 50 leđno.

Bonus video: