Hamilton: Prilično jednostavna trka; Ferstapen: Dobar start je omogućio da završim na 2. mjestu

Nakon današnje trke Ferstapen u generalnom plasmanu ima osam bodova više od Hamiltona

2358 pregleda 1 komentar(a)
Hamilton, Foto: Reuters
Hamilton, Foto: Reuters

Do kraja sezone u Formuli 1 biće veoma interesantno - vozač Mercedesa, Luis Hamilton nakon današnje trke u Kataru smanjio je zaostatak za Maksom Ferstapenom (Red Bul) u generalnom plasmanu na osam bodova.

Hamilton je danas u Kataru stigao do sedme pobjede u šampionatu, a 102. u karijeri.

"Bila je prilično jednostavna trka. Tim je odradio sjajan posao, jer su nam danas bodovi bili potrebni. Jedva čekam da pogledam snimak trke, a da vidim šta se dešavalo iza mene. Nakon Brazila slavio sam i danas. Osjećaj je sjajan. U dobroj sam poziciji pred finiš sezone", rekao je Hamilton po završetku trke.

Ferstapen je morao da krene sa sedme pozicije. Poslije petog kruga došao je do drugo mjesta i tu je i ostao na kraju.

"Naša početna pozicija je bila ugrožena. Dobar start je omogućio da budem 2. Na kraju, imao sam najbrži krug. Lijep je osjećaj. Znam da će biti velika borba do kraja šampionata, ali zbog toga je Formula 1 uzbudljiva", kazao je Ferstapen.

Luis Hamilton je sedam puta bio šampion, baš kao i legendarni Mihael Šumaher. Ako bude najbrži u Saudijskoj Arabiji i Abu Dabiju osvojiće osmu titulu.

Ferstapen već na narednoj trci može da postane šampion. U slučaju da Hamilton završi van Top 10, a Ferstapen bude prvi, onda je Holanđanin šampion.

Ipak, malo je vjerovatno da će šampion biti poznat na trci u Saudijskoj Arabiji 5. decembra.

Čekaćemo Abu Dabi i 12. decembar kada će sve biti poznato.

Bonus video: