Šifrin pobijedila u Kilingtonu i izjednačila se sa Stenmarkom

U ukupnom poretku Svjetskog kupa, nakon pet održanih takmičenja, vodi Šifrin sa 360 bodova

6286 pregleda 1 komentar(a)
Šifrin, Foto: Reuters
Šifrin, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.11.2021. 21:47h

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobijedila je večeras na slalomskoj trci, koja je u okviru Svjetskog kupa održana u američkom Kilingtonu.

Ovo je Amerikanki 46 pobjeda u slalomu u karijeri, čime se na vječnoj listi izjednačila sa legendarnim Šveđaninom Ingemarom Stenmarkom sa najviše trijumfa u jednoj disciplini. Stenmark je 46 trijumfa upisao u veleslalomu i 40 u slalomu.

Šifrin je do prve ovosezonske pobjede u slalomu došla vremenom 1:38,33 minuta, dok je drugo mjesto poslije greške u drugoj vožnji zauzela Slovakinja Petra Vlhova, sa zaostatkom od 0,75 sekundi.

Posljednje mjesto na pobjedničkom podijumu zauzela je Švajcarkinja Vendi Holdener, koja je za Amerikankom zaostala 0,83 sekunde.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa, nakon pet održanih takmičenja, vodi Šifrin sa 360 bodova, Vlhova, osvajačica Velikog kristalnog globusa prošle sezone zauzima drugo mjesto sa 20 bodova manje, a treća je takmičarka iz Slovenije Andreja Slokar (210).

Narednog vikenda u kanadskom Lejk Luizu trebalo bi da se održe dva spusta i jedna superveleslalom trka u konkurenciji skijašica.

Bonus video: