Kristina Dubak, najbrža Crnogorka: Nije tačno da sam odbila poziv za reprezenzaciju

Kristina Dubak je vlasnica svih juniorskih crnogorski rekorda na 100 i 200 metara, seniorska je rekorderka na 200 metara

11523 pregleda 9 komentar(a)
Kristina Dubak, Foto: Privatna arhiva
Kristina Dubak, Foto: Privatna arhiva

Crnogorska atletičarka Kristina Dubak demantovala je navode generalnog sekretara Atletskog saveza Crne Gore Milana Madžgalja, koji je gostujući na RTCG naveo da je ona 2018.godine odbila poziv za reprezentaciju Crne Gore.

Kristina Dubak (24) je vlasnica svih juniorskih crnogorski rekorda na 100 i 200 metara, seniorska je rekorderka na 200 metara, a u “stotki” je sporija od rekorda za 0,1 sekundu.

"Od 2010. godine bavim se atletikom, za reprezentaciju Crne Gore nastupam od 2013 godine. Te 2013. sam nastupila na Kupu Evrope u Banjskoj Bistrici, 2015. godine sam nastupila na Kupu Evrope u Azerbejdžanu a 2017. godine sam nastupila na Kupu Evrope na Malti. Takođe, bila sam učesnik takmičenja na igrama malih zemalja i na Balkanskom prvenstvu. Tu sam takođe predstavljala Crnu Goru", rekla je Kristina Dubak, a onda pojasnika da je nakon početka studija na Policijskoj akademiji u Danilovgradu morala malo i da zapostavi treningem, kako bi ispunila sve obaveze.

"Odlučila sam 2018. da nastupim na seniorskom prvenstvu države kako bih pokušala da odbranim titulu prvaka države i u tome sam uspjela. Na vrijeme sam rekla da te godine ne mogu da nastupam za reprezentaciju, jer nijesam spremna, nijesam konkurentna u odnosu na predstavnike ostalih država i odlučila sam da ne nastupam te godine. Smatrala sam da treba neko spremniji da se takmiči, da se bori, a najviše da ne bih izazvala neku povredu, jer trčim sprint i rizično je", objasnila je Dubak.

Istakla je da je nakon završetka Policijske akademije 2021. godine je nastupala za reprezentaciju na Kipru, u četiri discipline.

"Sada odjednom generalni sekretar ASCG kaže da sam odbila poziv za reprezentaciju. Vidi se da to nije tačno. Uostalom, šta je sa ostalim reprezentativnim takmičenjima na kojima sam nastupala u više disciplina", zaključila je Kristina Dubak.

Bonus video: