Učenici OŠ Njegoš najbolji u ragbiju

Ekipe iz osnovnih škola Nikola Đurković - Radanovići i Branko Brinić - Radovići imale su isti broj bodova pa su podijelile drugo mjesto

6242 pregleda 0 komentar(a)
Foto: RK Kotor
Foto: RK Kotor

U Kotoru je danas po prvi put od kako je ragbi počeo da se igra u Crnoj Gori, održan školski turnir u taču za najmlađe.

Tač je verzija bez kontakta, sa kojom mlađi uzrast počinje da trenira ragbi.

Turnir je održan u sali Osnovne škole Njegoš u Kotoru, a učestvovale su četiri ekipe iz osnovnih škola iz Tivta i Kotora.

Igralo se po sistemu svako sa svakim i na kraju je najuspešnija bila OŠ Njegoš, dok su njeni igrači Andrej Jakovljević i Balša Stefanović uzeli medalje za najefikasnijeg odnosno najboljeg igrača turnira.

Ekipe iz osnovnih škola Nikola Đurković - Radanovići i Branko Brinić - Radovići imale su isti broj bodova pa su podijelile drugo mjesto.

Ragbi
foto: RK Kotor

Turnir je održan u organizaciji Ragbi kluba Kotor, uz saradnju RK Arsenal, kao i osnovnih škola čiji su učenici nastupali.

"Zadovoljstvo nam je što danas OŠ Njegoš bila domaćin ragbi turnira osnovnih škola iz Tivta i Kotora. Ekipe su imale priliku da odmjere vještine spretnosti i poznavanje pravila ove nove igre. Takođe, zahvaljujem organizatorima na ukazanom povjerenju i mogućnosti da naša škola kroz dodatne sportske aktivnosti doprinese razvoju ragbija u našem gradu. Čestitke učenicima OŠ Njegoš na osvojenom prvom mjestu", rekla je direktorica Tamara Radonjić.

"Veoma smo zadovoljni što smo uspjeli po prvi put u Crnoj Gori i Kotoru organizujemo turnir između osnovnih škola Tivta i Kotora. Prethodnih mjesec smo radili sa učenicima i pripremali ih za ovaj događaj. Djeca su pokazala veliki potencijal i za kratko vrijeme savladali su osnove ragbija. Danas su bili odlični. Veliki doprinos tome dao je i Goran Vujović iz Južne Afrike, trener mlađih kategorija u RK Kotor koji je radio sa učenicima", kazao je koordinator RK Kotor Igor Adžaip.

Bonus video: