Ipak će biti održan slalom na Sljemenu

"Prilično sigurno, ne mogu reći 100 odsto, ali slalom će se održati u četvrtak. Prva vožnja u 13.00, a druga u 16.10. FIS nam je dao zeleno svjetlo, a još se koordinira sa televizijama," kazao je Pavlek za HRT

4179 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.01.2022. 18:26h

Direktor trke Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, Vedran Pavlek rekao je danas da trka neće biti otkazana i da će se pomjeriti za sjutra.

Slalom skijaša za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu je otkazan, a glavni razlog za takvu odluku predstavnika Međunarodne skijaške federacije (FIS) je stanje sniježne podloge u donjem dijelu staze, prenijela je HINA.

Koliko god su truda organizatori uložili da bi održali podlogu u tvrdom stanju, izrazito visoke temperature proteklih dana učinile su svoje i dovele u pitanje održavanje trke, a na kraju i otkazivanje.

"Prilično sigurno, ne mogu reći 100 odsto, ali slalom će se održati u četvrtak. Prva vožnja u 13.00, a druga u 16.10. FIS nam je dao zeleno svjetlo, a još se koordinira sa televizijama," kazao je Pavlek za HRT.

"Nažalost, predstvnici FIS-a nisu imali strpljenja. Sa našim iskustvom, prognoza je pogođena u minut, trebalo je imati strpljenja i povjerenja," dodao je on.

Bonus video: