Državna priznanja na "buvljaku", Begović: Bivši čelnici uklonili sve što ima veze sa Upravom za sport

Zahvalnice i priznanja, koje je u ime državnog organa Igor Vušurović, dok je obavljao funkciju direktora Uprave za sport, od 2013. do 2016. godine, našle su se na "buvljaku" u Podgorici.

11043 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Privatna galerija
Foto: Privatna galerija

"Zahvalnice i priznanja našeg zlatnog olimpijca i nekadašnjeg vršioca dužnosti Uprave za mlade i sport Igora Vušurovića samo su potvrda zatečenog stanja u ovom javnopravnom organu", saopštio je direktor Uprave za sport i mlade Marka Begovića u reakciji na tekst "Priznanja i plakete na "buvljaku", Vušurović: Poražavajući osjećaj", koji je objavljen juče na portalu Vijesti.

Zahvalnice i priznanja, koje je u ime državnog organa Igor Vušurović, dok je obavljao funkciju direktora Uprave za sport, od 2013. do 2016. godine, našle su se na "buvljaku" u Podgorici.

“Mislim da sportska zemlja kao što je Crna Gora, nema pravo da se odrekne bilo kog od ovih predmeta, koji su svjedok jednog vremena, sportskih plaketa i medalja za koje je neko prethodno uložio trud da se na simboličan način zahvali na pomoći i razumijevanju”, kaza je Vušurović za Vijesti.

Begović u svom saopštenju navodi da je u razgovoru sa Vušurovićem ukazao "da je neophodno upoznati javnost sa ovim, najblaže rečeno poražavajućim odnosom prema sportu i crnogorskom nasljeđu".

"Takođe, upoznao sam gospodina Vušurovića da su sve preduzete aktivnosti pokazale da su nekadašnji čelnici Ministarstva sporta i mladih, prilikom seljenja, uklonili sve što ima veze sa Upravom za mlade i sport", saopštio je Begović.

"Nažalost, ovo je još jedna u nizu potvrda o rezultatima nestručnosti u kombinaciji sa politički eksponiranim pojedincima, kojima je interes partijski, a ne državni. Šteta koja ja pričinjena, pokazatelj je nivoa devastacije društvenih i pohare prirodnih i privrednih resursa, pa u takvom ambijentu na udaru je sve što odudara od pristojnosti", navodi Begović.

"Posebnu štetu odnosima u sportu donijela su kadrovska rješenja u liku bivših sportista sa partijskom knjižicom kao jedinom referencom bez odgovarajućih stručnih znanja i iskustva.

Zbog svega navedenog, važno je odlučno raskrstiti sa sistemom negativne selekcije, klijentelizma i korupcije. Uprava za sport i mlade je predano radila i za svega četiri mjeseca suzbila navedene negativnim pojave", navodi Begović..

Bonus video: