Amerikanci ispred Rusa nakon prvog dana na ledu

Treće mjesto zauzima domaća reprezentacija Kine sa 21 bodom

3567 pregleda 2 komentar(a)
Medison Hubel i Zakari Donohju, Foto: Reuters
Medison Hubel i Zakari Donohju, Foto: Reuters

Reprezentacija SAD vodeća je nakon prvog dana ekipnog takmičenja u umjetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu tokom kojeg su kratki program odradili klizači, te plesni i sportski parovi.

Po maksimalnih 10 bodova za SAD osvojili Nejtan Čen, koji je imao najbolji kratki program kod klizača, te Medison Hubel i Zakari Donohju, koji su najbolje odradili kratki program plesnih parova.

Aleksa Nirim i Brendon Frejzer donijeli su osam bodova trećim mjestom kod sportskih parova.

Na drugom mjestu nalaze se najveći favoriti za zlato, Rusi sa 26 bodova. Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov bili su drugi u plesnim parovima, a Anastazija Mišina i Aleksandar Galjamov drugi u sportskim parovima, dok je Mark Kondratjuk bio tek treći kod klizača.

Treće mjesto zauzima domaća reprezentacija Kine sa 21 bodom, najviše zahvaljujući prvom mjestu Sui Venđing i Han Conga u plesnim parovima, dok je četvrti Japan sa 20 bodova.

Takmočenje se nastavlja u nedjelju kada će klizačice imati kratki program, a klizači slobodni program, dok će se odličja dijeliti u ponedjeljak nakon što slobodni program otklizaju plesni i sportski parovi te klizačice.

Bonus video: