FIS istražuje trke na Bjelasici - kako su se takmičari plasirali na ZOI?

FIS takmičenja su od 20. do 23. decembra održana na Bjelasici, na stazama Ski centra “Kolašin 1.600. Dvije trke organizovao je Skijaški savez Crne Gore, a dvije preostale Istočni Timor i Jamajka

21558 pregleda 34 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Međunarodna skijaška federacija (FIS) istražuje najmanje tri kvalifikacione trke, među kojima je i ona u Crnoj Gori, nakon kojih se jedan broj takmičara plasirao na Zimske olimpijske igre u Pekingu, piše američki Vašington Post.

FIS nije saopštio o kojim se trkama radi, ali više ljudi upoznatih sa istragom saopštilo je američkom listu da se zbog mogućih zloupotreba provjeravaju kvalifikaciona takmičenja koja su se održavala u Dubaiju, Crnoj Gori i Lihtenštajnu.

FIS takmičenja su od 20. do 23. decembra održana na Bjelasici, na stazama Ski centra “Kolašin 1.600. Dvije trke organizovao je Skijaški savez Crne Gore, a dvije preostale Istočni Timor i Jamajka.

Sa tih trka, kao i sa pomenutih u Dubaiju i Lihtenštajnu, kvalifikacione norme za plasman na ZOI ispunili su skijaši iz Gane, Indije, Kirgistana, Maroka, Saudijske Arabije, Istočnog Timora, Tajpeja i Jamajke.SPO

Bonus video: