Peking za zaborav, Šifrin: Razočarana sam, nije smak svijeta

"Nije smak svijeta i glupo je toliko brinuti, ali moram postaviti mnogo pitanja," dodala je četvorostruka svjetska slalomska prvakinja.

3341 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nastavlja se "noćna mora" jedne od najboljih skijašica svih vremena Amerikanke Mikaele Šifrin (26) na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Nakon što je u ponedjeljak promašila kapiju i ispala u prvoj vožnji veleslaloma, Šifrin je slično napravila i u slalomu, već je nakon sedam, osam sekundi napravila veliku grešku i odustala.

Amerikanka je u karijeri ostvarila čak 73 pobjede u Svjetskom kupu, pri čemu 47 u slalomu, u Sočiju je osvojila olimpijsko zlato u slalomu, a četiri godine kasnije u Pjongčangu i zlato u veleslalomu, ali u Pekingu za sada nema sreće.

"Osjećam stvarno veliko razočaranje", rekla je Šifrin novinarima.

"Cijela moja karijera me naučila da vjerujem u svoje skijanje. Naravno da je pritisak bio veliki, ali to mi nije bio najveći problem danas," kazala je.

Šifrin je u Sočiju osvojila zlato u slalomu sa 18 godina i 345 dana postavši najmlađa slalomska prvakinja u istoriji olimpijskog alpskog skijanja. Četiri godine kasnije u Pjongčangu je bila četvrta u slalomu, a u Pekingu je ostala bez slalomskog plasmana.

"Nije smak svijeta i glupo je toliko brinuti, ali moram postaviti mnogo pitanja," dodala je četvorostruka svjetska slalomska prvakinja.

Šifrin je krenula u Kinu s velikim očekivanjima, a legendarna američka skijašica Lindsi Von smatrala je da bi mogla da osvoji medalje u svim disciplinama.

Von, bivša olimpijska pobjednica u spustu, brzo je pružila podršku svojoj zemljakinji.

"Ovo neće pokvariti njez fantastičnu karijeru i ono što još može i što će postići u budućnosti. Drži glavu visoko", napisala je na Twitteru.

Njemica Lena Duer, koja je bila prva nakon prve vožnje, kazala je kako je rijetkost vidjeti Šifrin da tako rano ispada iz borbe za odličje.

"Vrlo je neobično da Mikaela ispada ovako rano, prvo u veleslalomu i sada u slalomu, očito nešto nije u redu", rekla je.

"Ona je toliko puta pobijedila, i u Pekingu je bila glavni favorit i mislim da to ostavlja trag, čak i na nekoga poput Mikaele," dodala je Duer.

Bonus video: