Ivan Joksimović drugi put selektor odbojkaša Crne Gore

Ovo će nekadašnjem pomoćniku Igora Kolakovića u Budućnosti i šefu stručnog štaba Budvanske rivijere biti drugi mandat na čelu „crvenih”, koje je predvodio od februara 2011. do maja 2013. godine

5826 pregleda 7 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Nakon neočekivanog rastanka sa Joškom Milenkoskim, Odbojkaški savez Crne Gore je brzo našao novog selektora muške seniorske reprezentacije - Upravni odbor je na to mjesto imenovao Ivana Joksimovića.

Saradnja sa Joksimovićem dogovorena je na tri godine, odnosno do Evropskog prvenstva 2025.

Ovo će nekadašnjem pomoćniku Igora Kolakovića u Budućnosti i šefu stručnog štaba Budvanske rivijere biti drugi mandat na čelu „crvenih”, koje je predvodio od februara 2011. do maja 2013. godine.

Joksimović je već duži period u Kataru, gdje je vodio Katar sports klub, El Džaiš (u sezoni 2013/2014. bio proglašen za odbojkaškog trenera godine u Kataru) i Šamal. Joksimović je dvije i po godine proveo i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Al-Ahliju i Al-Ainu.

Prije prvog odlaska u inostranstvo, bio je i pomoćni trener Budućnosti, trener mlađih kategorija podgoričkog kluba, pomoćni trener juniorske reprezentacije bivše SR Jugoslavije. Bio je i trener Budvanske rivijere, sa kojom 2012. godine osvojio duplu krunu.

Bonus video: