paraolimpijski sport

Filip Radović i Luka Bakić u top 5 na Svjetskoj rang listi, šampionat u Granadi obezbijeđen

Prvi put u istoriji crnogorskog paraolimpijskog pokreta da Crna Gora ima dva predstavnika među pet najboljih stonotenisera svijeta u kategoriji S10

4602 pregleda 2 komentar(a)
Bakić i Radović samo čekaju 31. jul za zvaničan poziv iz Granade, Foto: POK
Bakić i Radović samo čekaju 31. jul za zvaničan poziv iz Granade, Foto: POK

Crnogorski stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić, poslije uspješnih nastupa i pobjedničkih postolja na turnirima u Parizu, Laškom i Podgorici, nalaze se među pet najboljih na julskoj Svjetskoj rang listi u paraolimpijskom sportu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

To je prvi put u istoriji crnogorskog paraolimpijskog pokreta da Crna Gora ima dva predstavnika među pet najboljih stonotenisera svijeta u kategoriji S10.

Radović se sa dodatnih 16 bodova učvrstio na trećem mjestu sa 1.776 bodova. On je ujedno i najbolji stonoteniser svijeta na juniorskoj rang listi igrača do 23 godine.

Bakić zahvaljujući trijumfu na Montenegro openu i osvojenih 30 bodova zauzima petu poziciju sa 1.703 boda, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Zvanični paraolimpijski i svjetski šampion, Poljak Patrik Čojnovski, zadržao je čelnu poziciju sa 1.926, dok je drugoplasirani Dejvid Džejkobs iz Indonezije sa 1.795 bodova.

Vicešampion sa Paraolimpijskih igara iz Tokija, Francuz Mateo Bohas, je četvrti sa 1.740 bodova.

Radović i Bakić su tim rejtingom praktično obezbijeili direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će od 6. do 12. novembra biti održano u španskoj Granadi.

Konačan spisak učesnika biće poznat 31. jula, kada će Svjetska parastonitenis federacija podvući crtu.

U Granadi će, u kategoriji S10, nastupiti 15 najboljih, od čega najbolje rangirani sa pet kontinenata, sedam najboljih sa svjetske rang liste, najbolji igrač svijeta do 23 godine i dva predstavnika sa specijalnom pozivnicom.