Poljak peti put zaredom zlatni, Ejli za istoriju SAD-a, a Van sa petog mjesta doskočio do pobjede

Fajedek je i na petom uzastopnom šampionatu osvojio zlato u kladivu, Kinez Van u posljednjoj seriji skočio za zalto

3418 pregleda 0 komentar(a)
Sa petog mjesta u zadnjem skoku Van je osvojio podijum, Foto: REUTERS
Sa petog mjesta u zadnjem skoku Van je osvojio podijum, Foto: REUTERS

Poljski atletičar Pavel Fajdek osvojio je večeras zlatnu medalju u disciplini bacanje kladiva na Svjetskom prvenstvu u Judžinu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Fajdek je do zlata stigao hicem od 81,98 metara, što je ujedno i najbolji rezultat sezone. Poljak je večeras stigao do petog uzastopnog zlata na svjetskim prvenstvima.

Srebrnu medalju je osvojio njegov sunarodnik Vojčeh Novicki sa dužinom 81,03 metra, dok je bronza pripala Norvežaninu Elvindu Henriksenu sa 80,87 metara.

Američka atletičarka Čejs Ejli osvojila je noćas zlatnu medalju u Judžinu, u disciplini bacanje kugle. Ona je tako osvojila prvo zlato za SAD u ovoj disciplini, a u finalu je slavila hicem od 20,49 metara.

Srebro je pripalo dvostrukoj uzastopnoj svjetskoj šampionki Kineskinji Gon Lidjao (20,39), dok je bronzu osvojila Holanđanka Džesika Šilder (19,77).

Zlatnu medalju u muškom skoku udalj osvojio je kineski takmičar Cinjan Van. On je prije poslednje šeste serije zauzimao peto mesto, da bi u posljednjem pokušaju skočio 8,36 metara.

Kineskom atletičaru ovo je druga medalja na svjetskim prvenstvima, nakon što je 2015. godine u Pekingu osvojio bronzu.

Olimpijski šampion Grk Miltiadis Tentoglu je došao do srebra (8,32), a bronza je pripala Švajcarcu Zimonu Ehameru (8,16).

Bonus video: