Vidaković za svjetsku WBU titulu u Kelnu

Vidaković će se 13. avgusta boriti protiv Tonija Tesa

3463 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Profesionalni bokser iz Herceg Novog Zvjezdan Vidaković boriće se 13. avgusta protiv Tonija Tesa za WBU titulu u Bridgerweight kategoriji.

Meč će biti održan u Kelnu, a planirano je da traje 12 rundi.

"Eventualnim osvajanjem ove svjetske titule smatram da bi mi se još neka velika vrata otvorila i da bih mogao da napadnem još neku od ovih najprestižnijih svjetskih titula, baš kao što je ova WBU", rekao je Vidaković.

Vidaković je vi­še­stru­ki pr­vak Ju­go­sla­vi­je, za­tim Sr­bi­je i Cr­ne Go­re u ju­ni­or­skoj i se­ni­or­skoj kon­ku­ren­ci­ji, sa pre­ko 200 amaterskih me­če­va. U profesionalnoj karijeri imao je 13 mečeva i ostvario svih 13 pobjeda, sedam nokautom, u polu­te­škoj ka­te­go­ri­ji. Osvajač je profesionalne titule WBC Mediterana.

"Iako me du­go ni­je bi­lo u ma­gič­nom če­tvo­ro­u­glu, ring je sva­ki dan, bez izuzetka, bio i ostao moj po­sao i mo­ja lju­bav. Ne­pre­kid­no sam tre­ni­rao i če­kao no­vi tre­nu­tak, šan­su. Osje­ćam se ni­kad sprem­ni­ji, sa ni­kad ve­ćom i ja­čom željom za tri­jum­fom. Svje­stan sam da meč u Kelnu zna­či no­vo po­gla­vlje ne samo u mo­joj ka­ri­je­ri, već i u ži­vo­tu. Zna­či no­vi po­če­tak, vje­ru­jem u jed­nu li­je­pu sport­sku pri­ču i ka­ri­je­ru u ko­joj ću da­ti sve od se­be da ta­ko i bu­de", kazao je Vidaković.

Bonus video: