Drama u Sinsinatiju: Hemlin doživio srčani udar, život mu je ugrožen

Sejfti Bafalo Bilsa doživio infarkt sredinom 1. četvrtine, a intervencijom doktorske ekipe mu je vraćen srčani ritam na terenu, prije nego što je odvezen u bolnicu

7024 pregleda 2 komentar(a)
Saigrači u nevjerici nakon infarkta Damara Hemlina, Foto: Kareem Elgazzar-USA TODAY Sports
Saigrači u nevjerici nakon infarkta Damara Hemlina, Foto: Kareem Elgazzar-USA TODAY Sports

Duel Sinsinati Benglasa i Bafalo Bilsa je trebalo da bude veliki derbi pretposljednjeg vikenda NFL-a, pretvorio se u nešto što niko nije mogao da očekuje - borbu za život Damara Hemlina.

Sejfti gostiju je doživio infarkt sredinom 1. četvrtine, a intervencijom doktorske ekipe mu je vraćen srčani ritam na terenu, prije nego što je odvezen u bolnicu u Sinsinatiju.

Bilsi su saopštili da je 24-godišnjak iz Pensilvanije u kritičnom stanju.

Nakon šokantnih scena, sudije su prvo dale pauzu od 90 minuta, a onda i prekinule utakmicu.

NFL je saopštila da se utakmica neće nastaviti ove sedmice, te da će odluku šta će se desiti sa mečom donijeti kasnije.

Hemlin se srušio na teren nakon što je zaustavio vajd-risivera Bengalsa Tija Higinsa.

Doktori su mu odmah prišli, prvo mu dali kiseonik, a onda mu i defibrilatorom vratili srčani ritam. Sa terena je odvezen u Medicinski centar Univerziteta Sinsinati 16 minuta nakon što je kolabirao.

"Hemlin je veče proveo u jedinici Intenzivne njege. Zahvalni smo za veliku podršku koju smo dobili", saopštili su Bilsi.

Oglasila se i porodica 212. pika sa drafta 2021. godine.

"Želimo da izrazimo iskrenu zahvalnost za ljubav i podršku pokazanu Damaru tokom ovih izazovnih vremena. Duboko smo dirnuti molitvama i ljubaznim riječima navijača iz cijele zemlje. Takođe, želimo da naglasimo i reakciju profesionalaca u Medicinskom centru Univerziteta Sinsinati, koji su pružili izuzetnu njegu Damaru. Osjećamo se blagoslovenim što smo dio organizacije Bafalo Bilsa i što imamo njihovu podršku. Takođe, želimo da zahvalimo treneru Tejloru i Bengalsima na svemu što su uradili. Vaša velikodušnost i saosjećanje nam znače sve na svijetu. Molimo vas da čuvate Damara u svojim molitvama", napisala je porodica u saopštenju.

Sejfti Bilsa je na sredini terena zaustavio Higinsa, ali ga je risiver domaćih udario ramenom u grudi. Hemlin se odmah pridigao, ali se poslije tri sekunde srušio na teren. Kondicioni treneri su mu pritrčali, ali je bilo očigledno da je situacija veoma ozbiljna.

Dok je hitna pomoć spasavala život njihovom saigraču, Bilsi su okružili Hemlina, a mnogi nisu mogli da gledaju šta se dešava.

Samo su oko njega napravili živi zid, kao Danci oko Kristijana Eriksena na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2021.

Svijetu samo ostaje nada da će i Hemlin proći kao slavni Danac - da će prvo preživjeti, a onda se i vratiti na teren.

Bonus video: