Mačevanje uskoro u crnogorskoj i svjetskoj olimpijskoj porodici

Predsjednik Evropske mačevalačke konfederacije obećao da će Crna Gora biti 46. članica na prijemu kod Laloševića i Simonovića

3453 pregleda 2 komentar(a)
Sa današnjeg prijema, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Sa današnjeg prijema, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Vlade u tehničkom mandatu, Vasilije Lalošević i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, primili su danas predsjednika Evropske mačevalačke konfederacije, Đorđa Skarsa.

Povod sastanka je podrška razvoju mačevalačkog sporta u Crnoj Gori.

Ministar Lalošević je istakao da je upoznat sa radom Dejana Đuraškovića, predsjednika Kendo saveza Crne Gore i njegovim naporima za osnivanje prvih mačevalačkih klubova u Crnoj Gori, te da će Ministarstvo sporta i mladih pružiti svu neophodnu institucionalnu pomoć u registraciji prvih mačevalačkih klubova kao i Mačevalačkog saveza Crne Gore, kada se za to steknu uslovi.

Gospodin Skarso se zahvalio na prijemu ministru Laloševiću i predsjedniku COK-a, Simonoviću, kao i na otvorenosti da pruže maksimalnu podršku razvoju mačevalačkog sporta, te u tom kontekstu istakao da će i Evropska mačevalačka konfederacija uložiti i svoje napore kroz institucionalnu i finansijsku podršku budućem Mačevalačkom savezu Crne Gore, u kontekstu prijema u navedenu konfederaciju.

Gospodin Simonović je istakao punu otvorenost Crnogorskog olimpijskog komiteta da pruži neophodnu podršku budućem savezu, posebno imajući u vidu da je riječ o olimpijskom sportu.

Crna Gora će, kako je uvjeren Skarso, biti 46. članica Evropske mačevalačke konfederacije.

Sastanku su prisustvovali i Zoran Jojić, v.d. generalnog direktora Direktorata za sport i mr Miloš Lalević, načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih Crne Gore", zakljuluje se us aopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Mačevanje je prestižan olimpijski sport a Tomas Bah, predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta bio je olimpijski pobjednik u mačevanju.

Bonus video: