AJP Serbia Niš: Odličan rezultat Crnogorskog tima

Protkelog vikenda na Turniru AJP Serbia (Abu Dhabi jiu jitsu pro) u Nišu, učesrtvovalo preko 400 takmicara i 32 akademije iz 16 zemalja. Predstavnici Crne Gore su bili iz redova Pitbull Jiu jitsu Montenegro akademije i osvojili su 6 zlatnih, 5 srebrenih i 4 bronzane medalje dok su ekipni plasman završili su na 6 mjestu kao akademija, a Crna Gora je zauzela 4 mjesto kao nacija od ukupno 16.

3111 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AJP Serbia
Foto: AJP Serbia

Zlatni su bili : Alisa Faizullina, Teodor Komatina, Svetlana Leichenko, Kalina Delević, Andrija Zlajić, Oleksandr Chupryna

Srebrni su bili: Lara Bošković, Emir Delijić, Sasa Zukov, Pavle Cvorović, Ivan Radulović

Bronzani su bili : Helena Radulović, Rajko Bojić, Matija Đurovic, Luka Klisić

Sjajan nastup imao je Andrija Zlajic u kategoriji do 77 kg koji je uz 3 pobjede došao do zlatne medalje. Pavle Čvorovic kategorija sa kimono, do 120 kg, je pored odlicnog nastupa u polufinalu zaustavljen od takmičara iz Makedonije i tako osvojio srebro a isti učinak je imao i Sasha Zukov u bez kimonoa koji je izgubio finale od borca iz Srbije. Emir Delijic je u kategoriji sa kimono, do 94 kg, izgubio finale od borca iz Bugarske.

Pitbull Jiu Jitsu
foto: AJP Serbia

Luka Klisić je imao zapazen nastup u disciplinini bez kimonoa i gdje je osvojio treće mjesto, dok je naš prvorangirani borac u Evropi u istoj discipline, Luka Mijović, ovog puta nije uspio da se domogne podijuma i ostao bez medalje. Nikola Boškovic je sa svojih nepunih 18 godina I pored izgubljene dvije borbe za treće mjesto imao sjajan nastup i priredio atraktivne borbe. “Najvaznije naučiti iz svakog takmičenja, ovo je bio test turnir za mene I spremamo se za predstojeca veća takmičenja” dodao je Bošković

Trener Davor Markovic je rekao: “ Zadovoljan sam nastupom takmičara, pravili smo greške koje su nas koštale medalja, ali šta je tu je treba sumirati utiske i spremati se za predstojeća takmičenja. Očekuju nas državno prvenstvo pod organizacijom JIU JUTSU saveza Crne Gore u Danilovgradu, kao i pripreme za Balkansko prvenstvo kojem ćemo biti domaćini ove godine, a samim tim I obezbijediti izbor za evropsko prvenstvo krajem godine u Hrvatskoj “.

Bonus video: