Berane za sport izdvojilo 57.400 eura

Novac na konkursu za sufinasiranje u Beranama dobiće pet ekipa i 20 klubova u pojedinačnom sportu

1712 pregleda 3 komentar(a)
U Beranama očekuju prvoligaša od naredne sezone, Foto: Privatni album/Milan Radulović
U Beranama očekuju prvoligaša od naredne sezone, Foto: Privatni album/Milan Radulović

Na prijedlog Komisije za raspodjelu sredstava sportskim organizacijama, predsjednik opštine Berane donio je Odluku o raspodjeli novca za finansiranje i sufinansiranje programa rada sportskih organizacija za 2023. godinu.

U Maloj sali opštine potpisani su ugovori sa predstavnicima 25 sportskih organizacija iz Berana. Novac u iznosu od 57.4000 eura namijenjen je prema Konkursu za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija za 2023. godinu, pet koje se bave ekipnim i 20 pojedinačnim sportom

Predsjednik opštine Berane Vuko Todorović rekao je da je lokalna samouprava izdvojila novac koji bi u najvećoj mogućoj mjeri obezbijedio normalno funkcionisanje svake sportske organizacije koja djeluje u gradu.

"Nastojaćemo iz godine u godinu povećavati sredstva planirana za sport, prema objektivnim mogućnostima. Vaš trud i rezultati su neosporni. Svi sportovi u Beranama daju rezultate, tako da je svaki ulog opravdan“, rekao je predsjednik Todorović i zahvalio svim sportistima, sportskim radnicima, kolektivima i organizacijama što su naš grad predstavili na najbolji način.

"Vi imate najvažniju ulogu za naš grad, bavite se kvalitetom života, posebno mladih, što je od velike važnosti. Trudićemo se da budemo vaš partner fokusirajući se na razvoj sporta u Beranama. Naša su vrata svima otvorena. A posebno za sportiste“, kazao je potpredsjednik Damjan Ćulafić te se zahvalio i poručio da treba ostati na istom putu.

Prisutne je pozdravio Vladimir Asanović,sekretar za sport, koji je istaknuo kako je saradnja sa svakom sportskom organizacijom na visokom nivou. On je ručio ugovore predstavnicima sportskih organizacija.

Bonus video: