Cetinjaninu "Montenegro open", Bakiću bronzana medalja

Crnogorski stonoteniser Filip Radović pobjednik je "Montenegro opena 2023", pošto je u kategoriji S10 osvojio prvo mjesto

4805 pregleda 0 komentar(a)
Filip Radović je bez izgubljenog seta u finalu slavio protiv Kineza Haoa, Foto: POKCG
Filip Radović je bez izgubljenog seta u finalu slavio protiv Kineza Haoa, Foto: POKCG

Crnogorski stonoteniser Filip Radović pobjednik je "Montenegro opena 2023", pošto je u kategoriji S10 osvojio prvo mjesto na parastonoteniskom turniru.

Radović je u finalu slavio protiv velikog rivala, Lian Haoa iz Kine i to sa maksimalnih 3:0 (11:7, 11:8,11:7).

Do finala Filip Radović je u grupi bio bolji od Japanca Funadžame rezultatom 3:1, i Čileanca Manuel Felipea Ečeverina (3:0).

Cetinjanin je u polufinalu sa 3:1 bio bolji od Brazilca Klaudija Mašada.

A postolje je bronzanom medaljom izborio još jedan crnogorski stonoteniser - Luka Bakić je u polufinalu izgubio od Kineza Lian Haoa (3:0).

Do polufinala Bakić je stigao ubjedljivim pobjedama u grupi, sve sa po 3:0 - protiv Brazilca Klaudija Mašada , Engleza Takera i Bugarina Marinova.

Ostali crnogorski predstavnici su nastupe završili u grupi - Slobodanka Gurešić u kategoriji S4, Samra Kojić u kategoriji S5 (korisnici kolica) ,Milijana Ćirković i Đuro Krivokapić u kategoriji S6, Pjetro Paljušević Boban Mihailović, Zoran Čabarkapa u kategoriji S7 i u kategoriji S8 Uroš Gugolj (stojeći stav).

Ipak, Gurešić je prikazala dobru igru i protiv prve igračice svijeta Sandre Mikolašek iz Njemačke je uzela prvi set.

Sjutra i u nedjelju su na turniru mečevi u dublu i miks dublu.

Nakon Podgorice, Filip Radović, Luka Bakić i Slobodanka Gurešić, uz samo jedan dan pauze nastupiće na najvećem parastonoteniskom turniru u slovenačkom Laškom.

Naše igrače predvode treneri Vladimir Marić i Čedomir Damjanović a "Montenegro open" je okupio preko 200 igrača iz 33 države svijeta.

Bonus video: