Viktor Dukić niže zlatne medalje, najbolji i na Svjetskom kupu u Budimpešti

Borac kik-boks kluba Rad, Viktor Dukić, osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Budimpešt

6595 pregleda 31 reakcija 5 komentar(a)
Dukić na još jednom najvećem stepeniku u sezoni, Foto: KBK Rad
Dukić na još jednom najvećem stepeniku u sezoni, Foto: KBK Rad

Takmičar kik-boks kluba Rad, Viktor Dukić, osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Budimpešti. Ubjedljivim pobjedama nad borcima iz Letonije i Srbije, crnogorski junior je osvojio jedno od najprestižnijih takmičenja u kik-boksu.

On je do zlata došao u disciplini K1, u supetrteškoj kategoriji.

Crnogorski borci su sa velikim uspjehom završili Svjetski kup, pošto je i senior Budućnosti Nemanja Čađenović osvojio zlatnu medalju.

A Dukić je nastavio sjajni niz osvajanja titula ove sezone i potvrdio je enormni potencijal - zlatne medalje osvajao je i na evropskim kupovima u Beogradu i Sarajevu, te naslov prvaka Crne Gore.

"Viktor je opravdao očekivanja kluba, porodice, ai i reprezentacije da osvoji zlatnu medalju na Svjetskom kupu. Disciplinovan je, marljiv, talentovan i inteligentran mladić, daje makimum na svakom treningu i to daje rezultat. Njegov rezultat je i potvrda dobrog i stručnog rada u Radu", kazao je trener Veselin Piletić.

Još četiri borca Rada borili su se u Budimpešti, ali su ostali bez medalje jer su svi bez izuzetka gubili od boraca koji su osvajali prva mjesta po kategorijama. Nemanja Drobnjak je zaustavljen nakon dvije pobjede, a nadomak bronzanim odličjima bili su i Luka Šćepanović, Petar Radonjić i Vasilije Bubanja.

Bonus video: