Organizatori: Budžet za OI 2024. godine pod kontrolom

Ukupan budžet za Olimpijske igre u Parizu, uključujući troškove izgradnje i renoviranja objekata, iznosi oko osam milijardi eura

2037 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Operativni budžet za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine je pod kontrolom, rekao je danas predsjednik Organizacionog komiteta Toni Estange.

Godinu prije ceremonije otvaranja Igara, Estange je rekao da su dogovori o partnerstvima na putu i da su se od početka godine organizatorima priključila 22 nova sponzora.

"Nedavno smo prešli granicu od milijardu eura osiguranih prihoda od naših partnera. To je bez presedana. Ovo je prvi put da je neki sportski događaj u Francuskoj prikupio toliko novca od kompanija i partnerstava", dodao je on.

Estange je naglasio da novac ne uključuje "novog premijum partnera sa kojim se pregovara".

Organizatori pregovaraju o parnterstvu sa kompanijom Luj Viton (LVMH).

Organizacioni komitet ima operativni budžet od oko 4,4 milijarde eura.

Estange je rekao da 96 odsto budžeta finansira privatni sektor, uključujući Međunarodni olimpijski komitet, partnerske kompanije, kao i prodaju karata i licenciranje. On je dodao da je cilj organizatora da do kraja godine obezbijede 92 odsto budžeta.

Ukupan budžet za Olimpijske igre u Parizu, uključujući troškove izgradnje i renoviranja objekata, iznosi oko osam milijardi eura.

Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine u Parizu.

Bonus video: