Krauzer drugim hicem svih vremena odbranio zlato, rekord američke štafete

Dvostruki olimpijski šampion od večeras je dvostruki prvak svijeta u bacanju kugle, jer je u Budimpešti odbranio titulu iz Judžina prošle godine

13624 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rajan Krauzer je ispisao nove stranice atletske istorije.

Dvostruki olimpijski šampion od večeras je dvostruki prvak svijeta u bacanju kugle, jer je u Budimpešti odbranio titulu iz Judžina prošle godine.

I to je uradio na spektakularan način, drugim najboljim rezultatom svih vremena - 23,51.

Momak iz Portlanda je sada vlasnik četiri najduža hica, a večeras je bacio pet centimetara kraće od rekorda koji je postavio 27. maja u Los Anđelesu.

Osim RC23, preko magične kote od 23 metra su bacali još samo Ulf Timerman davne 1988. godine, Rendi Barns dva puta u maju 1990. i Džo Kovač lani u Cirihu.

Kovač je sada u pravoj drami uzeo bronzu. U posljednjoj seriji je bacio 22,12 metara, a potom je do tada trećeplasirani Tom Volš stao na 22,05.

Srebro je pripalo Italijanu Leonardu Fabriju (22,34).

Na 10.000 metara sva tri odličja su osvojile Etiopljanke - Gudaf Cegaj, Letesenbet Gidi i Elgajehu Taje, koje su kroz cilj prošle u razmaku od samo sekundu i 15 stotinki.

Pitanje je, međutim, šta će odlučiti sudije, jer je u tom trenutku vodeća Sifan Hasan pala na 20-ak metara od cilja. Kasnije je rekla da misli da ju je Cegaj spotakla.

U mješovitoj štafeti 4X400, SAD je postavila svjetski rekord (3:08,80). Druga je bila Velika Britanija, treća Češka.

Bonus video: