Konačno - Ivana Vuleta šampionka svijeta

Iako je već imala zlato u džepu sa skokom 7,05, 33-godišnjakinja iz Zrenjanina u 5. seriji Svjetskog prvenstva u Budimpešti skočila 7,14 metara i oborila lični rekord, ali i postavila najbolji rezultat sezone

22116 pregleda 2813 reakcija 52 komentar(a)
Foto: Reuters/Marton Monus
Foto: Reuters/Marton Monus

Nije uspjela dok se prezivala Španović, jeste sada - Ivana Vuleta je konačno šampionka svijeta u skoku udalj.

Fenomenalna srpska atletičarka je već deceniju u vrhu, stalno je bila na pragu zlata, ali ga je osvajala samo na dvoranskim planetarnim šampionatima.

Imala je bronze sa šampionata svijeta u Moskvi 2013. i Pekingu 2015. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016, a danas joj se sve poklopilo na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Djevojka iz Zrenjanina je u prvoj seriji prestupila, a u drugoj doletjela na 7,05, čime je preuzela 1. mjesto, sa 14 centimetara prednosti nad Tarom Dejvis-Vudhol.

Nije, međutim, ništa htjela da prepusti slučaju - u petoj seriji je skočila 7,14 metara i oborila lični rekord, ali i postavila najbolji rezultat sezone.

Vuleta je do sada dva puta bila evropska šampionka na otvorenom, a tri puta u dvorani, u kojoj je osvojila dva zlata i na svjetskim prvenstvima.

Dejvis-Vudhol je uzela srebro za 6,91, a bronzu je u posljednjoj seriji ugrabila Rumunka Alina Rotaru-Kotman (6,88), ispred Nigerijke Esi Brume (6,84).

Bonus video: