Alegr u Garmišu do prve pobjede u Svjetskom kupu, Movinkel pobjednica spusta u Kortini

U Garmišu je sjutra na programu još jedan superveleslalom za skijaše, dok je u Kortini sjutra na programu superveleslalom za skijašice

2653 pregleda 0 komentar(a)
Ragnhild Movinkel, Foto: Reuters
Ragnhild Movinkel, Foto: Reuters

Francuski skijaš Nils Alegr zabilježio je danas svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu, pošto je slavio u trci superveleslaloma u Garmiš Partenkirhenu.

Alegr je pobijedio rezultatom 1:11,92 minuta.

On je za 0,18 sekundi bio brži od Italijana Giljerma Boske, kome je ovo takođe najbolji rezultat u karijeri, dok se na posljednji stepenik pobjedničkog postolja popeo Švajcarac Loik Mejar, koji je za 0,25 sekundi bio sporiji od pobjednika.

Vodeći u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, Švajcarac Marko Odermat je današnju trku završio kao četvrti sa 0,28 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Odermat je prvi u generalnom plasmanu sa 1.306 bodova, drugi je Francuz Siprijan Sarazan sa 684, a treći Austrijanac Manuel Feler sa 559 bodova. Švajcarac je prvi i u poretku super-džija sa 290 bodova.

U Garmišu je sjutra na programu još jedan superveleslalom za skijaše.

Norveška skijašica Ragnhild Movinkel pobjednica je današnjeg spusta koji je u okviru Svjetskog kupa vožen u Kortini d'Ampeco.

Movinkel je slavila rezultatom 1:33,50 minuta i tako stigla do svoje četvrte pobjede u Svjetskom kupu, prve u spustu.

Drugo mjesto osvojila je Amerikanka Žaklin Vajls koja je za 0,35 sekundi bila sporija od pobjednice, dok je treća bila Italijanka Sofija Gođa za 0,44 sekundi zaostatka.

Trka je u nekoliko navrata prekidana zbog jakih udara vjetra i padova skijašica i na kraju je trajala gotovo tri sata. I dan ranije, prvi spust u Kortini obilježili su brojni padovi među kojima je i onaj Amerikanke Mikaele Šifrin.

Šifrin je i dalje vodeća u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1.209 bodova, druga je švajcarska skijašica Lara Gut Behrami sa 914, a treća Italijanka Federika Brinjone sa 809 bodova. U poretku spusta prva je Gođa sa 350 bodova.

Sjutra je u Kortini na programu superveleslalom za skijašice.

Bonus video: