Velika Frejzer-Prajs završava karijeru nakon Pariza

"Važno je da pokažete ljudima da ne možete biti sebični. Nije dovoljno da izađemo na stazu i osvajamo medalje. Moramo da mislimo na narednu generaciju koja dolazi poslije nas i da im pružimo priliku da sanjaju, da imaju velike snove"

2041 pregleda 0 komentar(a)
Frejzer-Prajs, Foto: Reuters
Frejzer-Prajs, Foto: Reuters

Trostruka olimpijska šampionka jamajčanska atletičarka Šeli-En Frejzer-Prajs rekla je danas da će završiti karijeru poslije Olimpijskih igara 2024. godine jer to duguje svojoj porodici.

"Nema dana kada ne krenem da treniram, a da ne pomislim: 'Prevazišla sam ovo'. Potrebna sam sinu. Suprug i ja smo zajedno prije nego što sam osvojila medalju 2008. Žrtvovao se za mene. Mi smo partneri, tim i zbog te podrške sam mogla da radim stvari koje sam radila godinama. Mislim da im sada dugujem da radim nešto drugo", rekla je 37-godišnja sprinterka za sajt Esens, prenio je BBC.

Frejzer-Prajs se smatra jednom od najboljih sprinterki svih vremena. Osvojila je zlatne olimpijske medalje na 100 metara u Pekingu 2008. i Londonu 2012. i zlato u štafeti 4 x 100 metara u Tokiju 2021.

Ima četiri olimpijska srebra - na 100 metara u Tokiju, na 200 metara u Londonu i u štafeti 4 x 100 metara u Londonu i Rio de Žaneiru 2016. godine.

Bronzu na 100 metara osvojila je u Rio de Žaneiru 2016.

Ona je navela da će na Igrama u Parizu pokazati ljudima da možete da prekinete kada želite.

"Želim da završim pod mojim uslovima", dodala je ona.

Frejzer-Prajs ima 10 zlatnih medalja sa svjetskih šampionata, pet srebrnih i bronzu, u trkama na 100 i 200 metara i štafeti 4 x 100 metara. Postala je najstarija atletičarka koja je osvojila svjetsku titulu na 100 metara 2019. godine u Dohi.

"Možete da budete uticajni i važno je da pokažete ljudima da ne možete biti sebični. Nije dovoljno da izađemo na stazu i osvajamo medalje. Moramo da mislimo na narednu generaciju koja dolazi poslije nas i da im pružimo priliku da sanjaju, da imaju velike snove", rekla je Frejzer-Prajs.

Bonus video: