Carević nagradio Bojanu Gojković - Vijesti.me
USPJEH ZA BUDVU I CRNU GORU

Carević nagradio Bojanu Gojković

Bojana Gojković je u finalnom meču kategorije do 52 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija pobijedila Italijanku Sofiju Maconi

Sa uručenja nagrade
Sa uručenja nagrade (Foto: Vuk Lajović)

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević priredio je prijem dvostruke juniorske prvakinje Evrope, Bojane Gojković, koja je odbranila titulu u rumunskom Galatiju. Carević je rekao da je ovo jedan u nizu rezultata koji su postigli članovi Bokserskog kluba “Budva” na čelu sa njihovim trenerom Nikolom Ružićem.

Posebno se zahvalio Bojani Gojković na postignutim rezultatima i odbranjenoj zlatnoj medalji, te je istakao da je ovo veliki uspjeh ne samo za Budvu nego i za Crnu Goru. Takođe je istakao da će Opština Budva i u budućnosti participirati i pomagati razvoju sportskih klubova i sporta u Budvi, kako bi imali što bolje uslove za rad.

Bojana Gojković je u finalnom meču kategorije do 52 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija pobijedila Italijanku Sofiju Maconi.

Članica Bokserskog kluba "Budva" na putu do finala eliminisala je Mađaricu Barbaru Megieru i Velšanku Zoe Endrjus.

Gojković je zvanično najbolja mlada sportistkinja Crne Gore, a ove sezone je neporažena.

Osvojila je turnire u Somboru, Stokholmu, Rigi i Moskvi.

U Moskvi je upravo u finalu bila bolja od Macone prije samo mjesec dana.

U ime Opštine Budva, mlada bokserka je za postignut izvanredan uspjeh, nagrađena novčanom nagradom u visini od 300 eura.