Janović: Od srca im želim da rezultat koji su zacrtali na kraju i ostvare - Vijesti.me
MINISTAR POSJETIO ODBOJKAŠE PRED PUT NA EP

Janović: Od srca im želim da rezultat koji su zacrtali na kraju i ostvare

Dan pred put sreću odbojkašima na debiju na velikom takmičenju poželio je ministar sporta i mladih

Odbojkaši Crne Gore i ministar Nikola Janović
Odbojkaši Crne Gore i ministar Nikola Janović

Odbojkaši Crne Gore sjutra putuju za Holandiju, gdje će u petak debitovati na Evropskom prvenstvu.

Dan pred put sreću odbojkašima na debiju na velikom takmičenju poželio je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

„Podsjetio bih da smo u četiri kolektivna sporta nastupili sa šest timova na evropskim i svjetskim prvenstvima, što je veliki uspjeh za Crnu Goru. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. imali smo ženski rukomet i muški vaterpolo, što znači da je Crna Gora bila predstavljena sa dva kolektivna sporta, a recimo Njemačka sa samo jednim.  To je samo po sebi fenomenalan rezultat. Što se tiče odbojke, prvi put u istoriji Crne Gore imamo situacija da reprezentacija putuje na Evropsko prvenstvo, momci su bili sjajni tokom kvalifikacija, odigrali nekoliko zaista odličnih mečeva. Ostaje nam da im poželimo sreću, već ovo je izuzetan rezultat. Teško je očekivati  neka čuda, ali mislim da će, što je najvažnije, dostojno predstavljati Crnu Goru, a ja im od srca želim da rezultat koji su zacrtali na kraju i ostvare“ , izjavio je Janović.

Odbojkaši Crne Gore i ministar Nikola Janović(Foto: OSCG)

Predsjednik Oodbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković poručio je da reprezentacija spremno dočekuje istorijski nastup na EP.

„Sve smo pripremili za istorijski nastup na Evropskom prvenstvu. Imali smo sjajne uslove, momci su već dva mjeseca na pripremama, jedini problem je što nam je prošle nedelje otkazala reprezentacija Irana sa kojom  smo trebali da odigramo dva pripremna meča i da odradimo nekoliko zajedničkih treninga. Ostalo je sve bilo u najboljem redu, dugačak pripremni period priveden je kraju, ekipa sjutra putuje. Ovo nam je prvi nastup na evropskoj sceni, ima malo pozitivne treme, ali vjerujem da će igrači biti spremni, raspoloženi i silno motivisani da daju najbolje što mogu u ovom trenutku. Sve poštujemo, ali ne bojimo se nikoga“, kazao je Pajković.