Luka Bar za 10, Morača za 1. titulu

162 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Luke Bar, Foto: OSCG
Odbojkašice Luke Bar, Foto: OSCG

O tituli prvaka Crne Gore za odbojkašice odlučivaće dvije prvoplasirane ekipe iz ligaškog dijela prvenstva, neporažena Luka Bar i Morača, koja je u ligi upisala tri poraza, od čega dva od rivala u finalu.

Luka Bar će u seriji do tri pobjede imati prednost domaćeg terena u prvom meču (večeras od 18 sati) i eventualnoj majstorici.

"Očekuje nas teška finalna serija utakmica sa dobrom ekipom Morače. Nadam se da ćemo snažnom i pametnom igrom sa malo grešaka napraviti prvi korak u odbrani titule", izjavio je trener ekipe Luke Bar, Vladimir Milačić, čija je ekipa izgubila prvo ovosezonsko finale, u Kupu Crne Gore, od Galeba.

Luka Bar je, interesantno, igrala u svim finalima plej-ofa od obnavljanja crnogorske nezavisnosti, dok je Morača, koja ove godine slavi 10 godina postojanja, drugi put u finalu, prvi put nakon sezone 2014/2015. kada je poražena upravo od Luke Bar.

9 titula osvojile su odbojkašice Luke Bar u prethodnih 12 sezona u nezavisnoj državi. “Sirene” su bile prvakinje Crne Gore u prve tri (200 200 2009) i posljednjih šest sezona (2013 - 2018). Luka Bar je imala trogodišnji post između 2010. i 2012. godine, kada je dvije uzastopne titule uzeo Galeb, a jednu Budućnost. Osim devet šampionskih titula, Luka Bar je osvojila sedam trofeja u Kupu Crne Gore

"Jako sam ponosna na svoju ekipu koja je uprkos povredama dviju igračica iz prve postave uspjela ubjedljivo da savlada Galeb u polufinalu i domogne se same završnice takmičenja. U finalu nemamo šta da izgubimo, igraćemo na pobjedu kao i uvijek do sada, i pokušati da ispoštujemo sve što smo dogovarali na treninzima. Nadamo se da ćemo igrom animirati sve ljubitelje odbojke i prirediti zanimljive partije protiv favorita iz Bara", rekla je kapitenka Morače, Irena Gigović.

Bonus video: