Preminuo francuski biciklista Remon Pulidor - Vijesti.me
U 84. GODINI

Preminuo francuski biciklista Remon Pulidor

Pulidor je učestvovao na Tur de Fransu od 1962. do 1976. godine. Bio je tri puta drugi i pet puta treći. Osvojio je biciklističku trku u Španiji 1964. godine, kao i druge trke među kojima, Pariz-Nica, Milano-San Remo i trke kroz Belgiju

Pulidor (desno)
Pulidor (desno) (Foto: Beta-AP)

Remon Pulidor, čuveni francuski biciklista, koji je postao simbol "vječitog drugog", preminuo je danas u 84. godini, prenijeli su francuski mediji.

Pulidor kojeg su Francuzi od milja zvali "Pupu" bio je izuzetno popularan, iako nije nikad osvojio biciklističku trku oko Francuske, Tur de Frans, čak nije nikada nosio ni žutu majicu koju biciklisti nose za vrijeme trke kao trenutno najbolji.

Pulidor je učestvovao na Tur de Fransu od 1962. do 1976. godine. Bio je tri puta drugi i pet puta treći. Osvojio je biciklističku trku u Španiji 1964. godine, kao i druge trke među kojima, Pariz-Nica, Milano-San Remo i trke kroz Belgiju.

Biciklista je ostao veoma popularan i kad se povukao. Uvijek je prisustvovao početku Tur de Fransa gdje su njegovi obožavaoci nastavili da dolaze i traže njegove autograme.

Njegovi tadašnji najveći protivnici su bili Žak Anketil i Edi Merks.