Šampion sklapa kockice, stigla još četiri pojačanja

Odbojkaški klub Budva pojačali su naš reprezentativac Blažo Milić, Asmir Hukičević (BiH), te mladi Rusi Maksim Pavlovič i Aleksandar Davidovič
799 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Milić
Blažo Milić

Odbojaški klub Budva je skoro završio posao u prelaznom roku, a u istom danu je objelodanio četiri nova pojačanja - u redove crnogorskog osvajača duple krune stigli su naš reprezentativac, srednji bloker Blažo Milić, zatim bosanskohercegovački reprezentativac i primač servisa Asmir Hukičević, te dvojica mladih ruskih odbojkaša, primač Maksim Pavlovič i korektor Aleksandar Davidovič obojica rođeni 1999. godine.

Milić se prošle godine, nakon što je nekoliko sezona igrao u inostranstvu, vratio u Crnu Goru, u Budućnost, za koju je igrao protekle sezone. Prije Budućnosti, igrao je u Makedoniji (Škendija), Slovačkoj (Bratislava), Švajcarskoj (Nafels), Libanu, Grčkoj (Orestijada), Francuskoj (Narbon) i Rumuniji (Krajova). Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, u Sutjesci, odakle je 2010. godine stigao u Studentski centar. Nakon dvije i po godine u podgoričkom klubu, u februaru 2012. „otisnuo” se u inostranstvo. U ljeto 2012. je stigao u Budvansku rivijeru, gdje je ostao godinu, a onda opet otišao u inostranstvo.

"Milić je bio želja stručnog štaba još tokom prošle sezone, tako da smo ušli u pregovore sa njim oko dolaska u Budvu i postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo", rekao je za “Vijesti” Nemanja Zenović, sportski direktor Budve.

Primačku liniju je pojačao 26-godišnji Asmir Hukičević, koji će na toj poziciji zamijeniti zemljaka Alena Dodovića. Hukičević je ponikao u Jedinstvu iz Brčkog, a prošlu sezonu je odigrao u katarskom Al Šamalu.

"Dobili smo sve pohvale za ovog igrača, pogledali njegove utakmice i odlučili se da ga angažujemo", dodao je Zenović.

Rusi Pavlovič i Davidovič su ulaganje za budućnost, jer su obojica potpisali ugovore na tri godine.

"Oni su prošli mlađe selekcije Zenita, bili su kod nas na probi, pokazili se kao dva vrlo perspektivna igrača i odlučili smo da ih zadržimo i da se akcenat stavi na njihov dalji razvoj", istakao je Zenović.

Prije pomenute četvorke, u Budvu su stigli libero Ljubomir Popović, holandski tehničar Vesel Kemnik i korektor iz Dominikanske Republike, Henri Omar Tapija Santana. Od igrača iz prošle sezone ostaju tehničar Nikola Radonić i srednji bloker Dalibor Lečić. Prvi je ugovor sa Budvanima produžio trener Vladimir Vasović.

Od igrača iz prošlosezonskog sastava, dres Budve u novoj sezoni neće nositi Šun Imamura, Ivan Urtado, Darko Angelovski, Miloš Milić, Dejan Jocić, Alen Didović, Ivan Zvicer i Vladimir Bojić.

"U potrazi smo za još jednim primačem i korektorom. Nadam se da ćemo uskoro i te dvije pozicije da popunimo i kompletni uđemo u pripreme za predstojeću sezonu", zaključio je Zenović.

Klub koji je osnovan prošlog ljeta, u sljedećoj sezoni debitovaće i na evropskoj sceni. U drugoj rundi Lige šampiona Budvani će igrati protiv pobjednika meča prvog kola između Mladosti iz Brčkog (Bosna i Hercegovina) i portugalske Benfike.

Debitant na evrosceni će biti gost u prvom meču, revanš će igrati kod kuće, a termini druge runde su 5/7. i 12/14. novembar.

Ako prođe drugo kolo, Budva će u trećem igrati sa boljim iz meča druge runde u kojem se sastaju austrijski Dob i pobjednik prvog kola Mladost Zagreb - London.

Bonus video: