Pavićević: Nama treba plejmejker koji će da bude vođa tima

"Plej je glava ekipe, bez glave ne može da se igra. Pokušavamo da premostimo problem”, istakao je trener Mornara.
0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 31.10.2018. 22:34h

Trener košarkaša Mornara čestitao je Ritasu na zasluženoj pobjedi u meču petog kola grupe D Evrokupa.

Litvanski tim je večeras u Baru slavio 92:69 i stigao do trećeg trijumfa u grupi, dok je barski tim na skoru 1-4.

"Oni su igrali 40 minuta u jakom intenzitetu. Mi smo bili u igri do 55:55, nakon toga više nijesmo igrali, ne znam šta se dogodilo sa mojim timom. U prvom poluvremenu sam bio prilično zadovoljan igrom u napadu, dok smo u odbrani imali puno problema. U drugom poluvremenu nismo uspjeli da odgovorimo na njihovui agresivnu odbranu, u napadu smo igrali bez ideje, a meko u odbrani. jer smo im dozvolili da ubace 20 poena, a da nismo ni iskoristili bonus", rekao je Pavićević.

Mornar je juče na sajtu objavio da je Mornar zainteresovan da dovede američkog pleja iz BCZ Mobajla iz Prištine (bivši Sigal), Kijana Andersona (26 godina, 180cm).

“Nije u ovom trenutku lako naći igrača kakav nam treba, a nama treba plejmejker koji će da bude vođa tima. Plej je glava ekipe, bez glave ne može da se igra. Pokušavamo da premostimo problem”, istakao je trener Mornara.

Trener Ritasa Dainius Adomaitis kazao je da su na meču viđena dva različita poluvremena.

"U prvom smo načinili puno grešaka u defanzivi. Za svaku od tih grešaka protivnici su nas kažnjavali, bilo putem trojki ili putem dobre ofanzivne igre. U drugoj polovini, naša defanzivna igra je bila mnogo bolja. Manje rotacija nam je pomoglo da igramo bolje u defanzivi, te nismo pravili iste greške kao na početku", kazao je Adomaitis.

"Atmosfera u Baru je veoma prijatna a pogotovo nam se dopada sportska hala 'Topolica'. Stigli smo u Bar ranije nego što smo planirali zbog loše konekcije ali je sve već bilo spremno. Uslovi su takođe bili odlični pa bismo željeli da se svima zahvalimo", dodao je trener litvanskog tima.

Bonus video: