„Lavice” pružile jači otpor bez dvije najbolje igračice

„Ekipa je bila rastrećenija, što se odrazilo na učinak svih 16 igračica. Neke stvari koje smo uočili u petak smo popravili, a sva ova tri dana su veliko iskustvo za nas. Nadam se da ćemo od ponedjeljka svi biti zajedno, sa Milenom i Majdom”, rekao je selektor Adžić
68 pregleda 6 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Hrvatski rukometni savez
Rukometašice Crne Gore, Foto: Hrvatski rukometni savez
Ažurirano: 26.11.2016. 22:16h

Drugi meč za 24 časa i drugi poraz od Hrvatske.

Ali, ovog puta je meč bio znatno ravnopravniji - iako su nastupile bez dvije najbolje igračice, Milene Raičević i Majde Mehmedović, rukometašice Crne Gore su pružile znatno jači otpor „vatrenima” i izgubile sa 21:17.

Konačni rezultat nije prava slika dešavanja na terenu, jer je tim Dragana Adžića gubio 18:17 na manje od pet minuta do kraja.

„Ekipa je bila rastrećenija, što se odrazilo na učinak svih 16 igračica. Neke stvari koje smo uočili u petak smo popravili, a sva ova tri dana su veliko iskustvo za nas. Prvi put smo u ovom sastavu, potrebno je vremena da ekipa prodiše punim plućima. Nadam se da ćemo od ponedjeljka svi biti zajedno, sa Milenom i Majdom”, rekao je Adžić.

Najefikasnija je bila Đurđina Jauković sa pet golova, Ivana Božović je dala tri (dva iz sedmeraca), Jasna Boljević, Suzana Lazović i Itana Grbić po dva, a Andrea Klikovac, Vanesa Agović i Ivona Pavićević po jedan.

„Lavice” se sjutra vraćaju u Crnu Goru, a u ponedjeljak nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo. U subotu idu u Malme, gdje će u ponedjeljak, 5. decembra, igrati prvi meč u grupi C sa Danskom.

Posljednja faza priprema bi najviše trebalo da koristi Raičevićevoj, jer je dugo bez pravog treninga.

„Milena baš dugo nije trenirala i jako je bitno da dobro odradi završnicu priprema, kako bi ušla u pravi ritam. Nadam se da će i Đurđina Malović odraditi sve do kraja, jer je i ona propustila nekoliko dana”, naglasio je Adžić.

Selektor na raspolaganju ima 20 igračica, a na EP će voditi 17. Još ne zna koje će tri biti višak.

„To je dosta teška odluka, daj bože da na nju ne utiču povrede. Vidjećemo za nekoliko dana za koga ćemo da se opredijelimo”, zaključio je Adžić.

Hrvatska - Crna Gora 21:17 (18:9)

Ivanić Grad - Dvorana „Žeravinec”. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Hunjadi i Zečević (Hrvatska). Sedmerci: Hrvatska 2 (2), Crna Gora 3 (2). Isključenja: Hrvatska 2, Crna Gora 4 minuta.

Hrvatska: Budić, Bešen, Razum, Nemaškalo 2, Debelić, Mičijević 3, Krsnik 3, Milošević 2, Milanović-Litre 6, Janković 1, Marić 2 (1), Blažević, Vidak 1, Zadravec, Posavec 1 (1), Gugić.

Crna Gora: Rajčić, Nenezić, A. Klikovac 1, Grbić 2, Despotović, Ramusović, Ujkić, Agović 1, Premović, B. Klikovac, Pavićević 1, Božović 3 (2), Jauković 5, Lazović 2, Malović, Boljević 2.

Bonus video: