Ubjedljiv poraz „lavica” od Hrvatske

Podmlađeni tim Dragana Adžića, sa nekoliko tek oporavljenih igračica, ni u jednom trenutku nije zaprijetio
98 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2016. 19:55h

U prvom pravom pripremnom meču pred Evropsko prvenstvo u Švedskoj, rukometašice Crne Gore su ubjedljivo poražene od Hrvatske - 28:20.

Podmlađeni tim Dragana Adžića, sa nekoliko tek oporavljenih igračica, ni u jednom trenutku nije zaprijetio. Iako je „izbornik” Goran Mrđen poštedio najbolju igračicu Andreu Penezić, „vatrene” su dominirale od starta.

Već u 12. minutu je bilo 8:2 za domaće u Ivanić Gradu, uskoro i plus osam (12:4), a dvocifrena razlika je jedini put dostignuta u 37. minutu, kada je Vesna Milanović-Litre pogodila za 21:11.

„Ulazak u meč nije bio najbolji, ali je to i objektivno, jer je ovo bio praktično prvi trening za tri igračice. Milena Raičević se vratila nakon više od dvije sedmice, Đurđina Malović je preskočila pet, a Suzana Lazović nekoliko dana”, rekao je Adžić.

Minus 10 kao da je malo razbudilo „crvene”, koje su sa tri vezana pogotka prišle na 21:14, nakon čega nijednom više nisu otišle na ispod minus osam.

Najefikasnija je bila Jasna Boljević sa pet golova, dok je Đurđina Jauković postigla četiri. Obje su po tri puta tresle mrežu iz sedmeraca.

„Drago mi je da su djevojke odgovorile nakon lošeg starta i izdržale protiv najbolje postave Hrvatske. Dale su sve od sebe od drugog dijela prvog poluvremena, a ovo će biti dobro iskustvo za nas. Uvijek smo teško igrali sa Hrvatskom, mečevi sa njom nam uvijek zadaju dosta zadataka i donesu dosta informacija pred velika takmičenja”, dodao je Adžić.

Isti rivali će igrati i u subotu u 18.30 časova, ali će utakmica biti zatvorenog tipa.

„Nećemo koristiti Milenu, jer je dobila udarac, a sve ostale će biti u pogonu. Veću minutažu nego ovog puta će dobiti Ivona Pavićević, a igraće i Ivana Božović i Vanesa Agović, koje danas nisu ulazile u igru - zaključio je Adžić.

Hrvatska - Crna Gora 28:20 (18:9)

Ivanić Grad - Dvorana „Žeravinec”. Gledalaca: 200. Sudije: D. Lončar i Z. Lončar (Hrvatska). Sedmerci: Hrvatska 3 (3), Crna Gora 7 (6). Isključenja: Hrvatska 4, Crna Gora 6 minuta.

Hrvatska: Bešen (četiri odbrane), Razum (četiri odbrane i sedmerac), Nemaškalo 2 (1), Debelić 5, Mičijević 3, Krsnik, Milošević, Milanović-Litre 4, Janković 1, Marić 4, Bašić 5 (2), Blažević 1, Vidak 2, Zadravec, Posavec 1, Gugić.

Crna Gora: Rajčić (osam odbrana), Nenezić (dvije odbrane), Klikovac 2, Grbić 1, Despotović, Ramusović, Ujkić, Agović, Premović 1, Klikovac, Pavićević, Božović, Jauković 4 (3), Lazović 2, Malović 1, Mehmedović 3, Raičević 1, Boljević 5 (3).

Galerija

Bonus video: