Češka je najveća šansa u Švedskoj

Ekipa je potpuno podmlađena, nema osam igračica koje su nastupile na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (jedne su se penzionisale, druge oprostile, a treće su prectrane, bar zasad), pa je najstarija reprezentativka 27-godišnja Jasna Boljević (eks Tošković)
91 pregleda 1 komentar(a)
Trening rukometašice, Foto: Zoran Đurić
Trening rukometašice, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.11.2016. 21:18h

Nova era crnogorskog rukometa je zvanično počela. Koliko god to Dragan Adžić „uvijao u oblande”, generacija koja je donijela evropsko zlato i olimpijsko srebro, te bila kandidat za medalju na svim takmičenjima u posljednjih pet godina, sada je prošlost.

Selektor koji je otišao i odmah se vratio na kormilo „lavica” je odlučio da napravi rez. Ekipa je potpuno podmlađena, nema osam igračica koje su nastupile na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (jedne su se penzionisale, druge oprostile, a treće su prectrane, bar zasad), pa je najstarija reprezentativka 27-godišnja Jasna Boljević (eks Tošković).

„Očekivanja su da izgradimo atmosferu, zdravu sredinu, gdje će svako da se osjeća dobro. Što se tiče ambicija, idemo korak po korak. Cilj nam je da proemo grupu, da pobijedimo Češku i da svaki meč odigramo na vrhunskom nivou, bar na onom koji može ovaj tim”. rekla je na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Švedskoj ljevoruka Podgoričanka, koja je bila u zlatnoj ekipi u Beogradu 2012. i od tada praktično nestala iz reprezentacije.

Igračica rumunskog Romana smatra da uigravanje neće biti problem.

„Mislim da neće biti problem da se sve uklopi, jer su baza reprezentacije djevojke iz Budućnosti. Vidjele smo i u petak da mogu da nose igru Budućnosti, a nama koje smo došle sa strane će biti malo složenije da se uklopimo”, istakla je Boljevićeva.

Jedini cilj „lavica” je da u Švedskoj stignu do druge faze. Najveća šansa da se obezbijedi mjesto u njoj je trijumf nad Češkom, koja je slabija od ostoalih rivala u grupi C u Malmeu, Danske i Mađarske.

„Uvijek se puno očekivalo od crnogorske reprezentacije, tako je i ovog puta. Tim je podmlađen, sada smo sve približno istih godina, zato mislim da ćemo brzo da se uklopimo, jer sve imamo iste želje. Trudićemo se i raditi najbolje što možemo, vidjećemo na kraju kakav će rezultat biti”.

„Češka je, stvarno, naša najveća šansa. To je jaka ekipa, ima dobre šutere i moraćemo da budemo fokusirane svih 60 minuta. Naravno, to nam je cilj i protiv Danske i Mađarske”, naglasila je Marina Rajčić.

Prva golmanka Crne Gore smatra da je dobra stvar što je ekipa bez imperativa.

„U tom ambijentu je najbolje raditi. Bez nervoze i pritiska, opušteno. Mislim da ćemo se dobro uklopiti, imamo dvije sedmice da se „sastavimo” i nadam se da će sve biti na nivou”.

„Cilj je da svaku utakmicu odigramo najbolje što možemo i da, naravno, doguramo što dalje”, zaključila je članica francuskog Meca.

Bonus video: