RIJEČ SELEKTORA NAKON PORAZA OD DANSKE

Johanson: Razočaran sam, ali i ponosan

„Možete da pišete šta hoćete, ali ja sam ponosan“, rekao je švedski trener
204 pregleda 0 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Savo Prelević
Per Johanson, Foto: Savo Prelević

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Selektor Crne Gore Per Johanson nije ispunio cilj koji je sam sebi postavio, jer Crna Gora neće igrati meč za 5. mjesto. Osim u slučaju da Švedska u meču koji je u toku remizira sa Rusijom, a da Srbija pobijedi Francusku.

Najrealnije je, međutim, da grupu 1 završi na 4. poziciju, a možda padne i na petu.

„Veoma sam razočaran. Danska nas nije iznenadila, iako izgleda da je tako. Znali smo da će izaći sa svim što ima, ali nismo bili spremni“, naglasio je Johanson nakon poraza od Dankinja u posljednjem meču glavne faze.

Švedski trener je naglasio da je bio srećan što je na poluvremenu bilo samo minus četiri.

„Počeli smo da radimo u nastavku, promijenili golmanku i igrali vrhunsku odbranu do kraja. Nažalost, lopta je dva puta nakon bloka završila u golu, a ponekad se dešavaju ovakve stvari. Tako je bilo protiv Rusije, tako je bilo i sada, ali sam ipak ponosan na svoj tim. Možete da pišete šta hoćete, ali ja sam ponosan. Naravno, i razočaran što nismo uzeli bar bod ili dva sa te dvije utakmice“.

Na pitanje da li se njegova ekipa umorila u jurenju rivala, što je bio slučaj i dva dana ranije protiv Srbije, selektor Crne Gore je odgovorio da nije.

„Uvijek sam pokušavao da imam najbolji tim na terenu i nijedna igračica nije rekla da je umorna. Ako vidite rezultat, bilo je četiri razlike na poluvremenu, a onda je bilo nula. Ko je umoran? Naravno, trebalo je da budemo precizniji u finišu. Odmarao sam Milenu u odbrani u cijelom drugom poluvremenu, jer sam znao da može da uradi dobre stvari u napadu. Želio sam da postigne posljednji gol, vjerovao da možemo da se odbranimo u završnom napadu ili da Ljubica zaustavi šut...“, rekao je Johanson.

Preporučujemo za Vas