Johanson: Šef mi je rekao - ostaješ

Selektor Crne Gore u razgovoru za švedski „Handbolskanalen” potvrdio da će i dalje voditi „lavice”
5310 pregleda 3 komentar(a)
"Pravi sa čovjek za ovaj posao": Per Johanson, Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
"Pravi sa čovjek za ovaj posao": Per Johanson, Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Ažurirano: 16.12.2018. 10:39h

I pored činjenice da nije ispunio cilj, Per Johanson ostaje selektor rukometašica Crna Gore. Ono što se moglo naslutiti i nakon poraza od Danske, kada je bilo jasno da ima podršku, 48-godišnji stručnjak je potvrdio u intervjuu za švedski „Handbolskanalen”.

"Šef mi je samo rekao - počni da se pripremaš za okupljanje u martu, ostaješ. Nije se postavljalo nikakvo pitanje oko toga", rekao je Johanson.

Crna Gora je Evropsko prvenstvo u Francuskoj završila na 9. mjestu, a lako je mogla da se bori za medalje, samo da je u finišu protiv Rusije sačuvala prednost, i to sa igračicom više. Novu šansu da se domogne Pariza, bar kao učesnica meča za 5. mjesto, propustila je neočekivanim porazom od Danske u posljednjem kolu glavne faze, kada je lopta nakon šuta Mete Tranborg nesrećno završila u golu za konačnih 24:23.

"Bilo je mnogo razočaranja kod svih, ali sam imao dug i dobar razgovor sa šefom. Rečeno mi je da imaju još povjerenja u mene, da su me doveli kao selektora na duže staze. Niko me nije pitao kako se osjećam, samo mi je rečeno da ostanem. Naravno, i ja sam htio da ostanem. Imam ogroman motiv i osjećam da smo na veoma dobrom putu da dostignemo ono što želim", naglasio je Johanson.

Na pitanje šta želi da unaprijedi, nije odgovori direktno.

"Za neke stvari je potrebno dosta vremena da se promijene, i što više stvari zajedno iskusite, više rastete. Zajedno napredujemo i razumijemo bolje jedni druge. To je ključno. U praksi, ponekad želimo previše. Bilo bi gore da nije tako, ali igračice nekan nešto toliko hoće da urade da to može da bude i nauštrb discipline. Ali, smatram da imamo veliku disciplinu u igri. Ponekad u velikoj brzini pravimo dosta tehničkih grešaka. Ključno je da u tome pronađemo balans, kao i u odnosu između odbrane i golmanki".

Najveći cilj Crne Gore je, naravno, nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Johansonov ugovor traje do kraja Evropskog prvenstva 2020. u Norveškoj i Danskoj.

"Želim da završim svoj posao. Rekao sam vam ranije da sam srećan kad završim svaki mjesec na klupi Crne Gore, a sada sam preživio godinu i želim i narednu. Želim, zapravo, da preživim ove tri godine i dovedem nas na Olimpijske igre. Ali, ne bih bio iznenađen ni da sam morao da odem jer znam kako stvari funkcionišu. Nadao sam se, ipak, da ću ostati, jer sam pravi čovjek za posao".

Johanson je Šveđanima najavio da će u martu napraviti A i B tim Crne Gore, nakon čega je novinar "Handbolskanalena" imao zanimljivu konstataciju - da će pozvati sve registrovane igračice.

"Nećemo baš sve, ali imamo 10-15 djevojaka koje možemo da pozovemo i da vidimo talente", uz osmjeh je odgovorio selektor Crne Gore.

Bonus video: