Johanson: Velika pobjeda

53 pregleda 1 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Per Johanson, Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Ažurirano: 10.12.2018. 22:34h

Selektor Crne Gore Per Johanson je bio srećan nakon pobjede nad Srbijom (28:27), ali je imao i zamjerku zbog očajen igre u drugom dijelu prvog poluvremena.

„Velika pobjeda na kraju, ali sam jako razočaran igrom od 10. do 30. minuta. Predali smo inicijativu Srbiji, ali smo u drugom poluvremenu bili znatno bolji. Odbrana je bila bolja, golmani takođe. Kontrolisali smo utakmicu u posljednjih 10 minuta, bilo je veoma dobro“, naglasio je švedski stručnjak.

„Lavice“ su se ovom pobjedom približile Parizu, ali moraju da osvoje bar bod protiv Danske da bi igrale utakmicu za 5. mjesto. Trijumf, uz poraz Francuske od Srbije, vodio bi ih u polufinale.

„Važna je pobjeda, jer želimo da stignemo do Pariza. Želimo da pobijedimo Dansku, to je skandinavski tim, koji neće leći i umrijeti, već će se boriti do kraja. Naš cilj je da trijumfujemo, a onda da gledamo sa tribina i nadamo se da će Srbija da nam pomogne, da će savladati Francusku i pogurati nas do polufinala. Utakmica sa Danskom je veoma važna, jer možemo da odemo visoko, ali i da padnemo skoro na dno“.

Šta se desilo od 8. minuta, kada ste vodili 7:4 i dali po tri gola iz brzog centra i kontri?

„Prestali smo da igramo kontre, jer je Srbija počela da daje golove. Postali smo nesigurni u odbrani, nije bilo dobre saradnje između igračica i golmanki. Stres se onda prenio i na napad, Srbija je preokrenula i bili smo srećni što je na poluvremenu bilo samo tri razlike, jer je igra u drugom dijelu prvog poluvremena bila takva“.

O čemu ste pričali sa ekipom na poluvremenu?

„Govorili smo da se vratimo osnovama i kada smo počeli da igramo pravu odbranu, Marina je počela da brani, a i davali smo golove. Dobili smo drugo poluvrijeme sa četiri gola razlike, a u jedno trenutku smo imali i plus šest. Potrebno je da budete pravi u posljednjih 10 minuta, a mi smo bili“.

Crna Gora je razliku rivala stigla sa igračicom manje - kada je bila isključena Jelena Despotović, postignuta su dva gola iz kontri i jedan u napadu pet na šest.

„Bili smo veoma dobri i vidite da sve više igram sa pet igračica, jer su djevojke vrlo dobro povezane kad napadaju pet na šest. Imamo veći procenat uspješnosti napada kad ne vadim golmanku“.

Šta ste govorili Mileni Raičević u drugom poluvremenu?

„Dobro je što sam mogao da je mijenjam u drugom poluvremenu, jer je bila na kraćoj strani i nije igrala odbranu. Anđela i Jelena su bile veoma dobre u defanzivi, a ja sam sa Milenom mogao da pričam o tome šta želim da promijenimo u akcijama. U finišu smo bili malo pasivni u vraćanju u odbranu, Srbija je pogađala, to nije bilo dobro. Ali, sam samo rekao Mileni da želim dobar protok lopte, da igramo široko i to je bilo dobro“.

Bonus video: