Lovćen ponovo osvojio trofej

Lovćen je savladao Budvansku rivijeru (25:21) i podigao 12. pehar od obnavljanja nezavisnosti, a četvrti uzastopni put uzeo duplu krunu
95 pregleda 1 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: RSCG
Rukometaši Lovćena, Foto: RSCG
Ažurirano: 21.05.2015. 18:49h

I sedmu godinu zaredom trofej namijenjen pobjedniku Kupa Crne Gore u rukometu će biti “stanovnik” Cetinja - u finalu u Mediteranskom sportskom centru, Lovćen je savladao Budvansku rivijeru (25:21) i podigao 12. pehar od obnavljanja nezavisnosti, a četvrti uzastopni put uzeo duplu krunu.

"Zaslužena dupla kruna, dominacija u domaćem prvenstvu se nastavlja. Nešto se, ipak, dešavalo ove sezone, jer smo imali nekog konkurenta i dosta jake utakmice, što nije bio slučaj u posljednje dvije-tri godine".

"Nadam se da će klub stati iza ovih momaka, kao i Rukometni savez iza rukometa, jer bez igranja SEHA lige ni igrači ne mogu da napreduju, niti reprezentacija može da ima koristi od rukometaša iz domaćeg prvenstva", poručio je kapiten Cetinjana Igor Marković nakon što je podigao novi pehar.

Budvani su bolje počeli meč, poveli 3:1, ali su gosti serijom 3:0 preokrenuli.

Od tog trenutka su dozvolili domaćima da samo četiri puta izjednače, a pobjednik je riješen u 50. minutu, kada je reprezentativac Milan Popović iz kontre povisio na 22:17.

"Čestitam Lovćenu na zasluženoj pobjedi, sami smo krivi. Propustili smo zicere i imali nekoliko brzopletosti", rekao je kapiten Budvana Nebojša Lakić, a potom je 'promijenio ploču'.

"Moram da pomenem da uz ovakvo suđenje ni Kil ne bi mogao da dobije Lovćen".

Pred početak meča, predsjednik Zajednice rukometnih sudija Nebojša Vujisić je predao plaketu dugogodišnjem delegatu Miodragu-Miju Popoviću, jer se ovim finalem oprostio od posla koji je godinama uspješno obavljao.

Popović: Bez SEHA lige nema muškog rukometa u Crnoj Gori

Trener Lovćena Ranko-Bana Popović je naglasio da je zadovoljan osvajanjem duple krune, ali je imao i zamjerki.

"Igra mora da bude puno bolja i efikasnija u napadu. Ne smijemo da radimo neke stvari koje smo pravili na kraju utakmice", rekao je drugi selektor Crne Gore, a onda se osvrnuo na budućnost kluba.

"Na početku sezone cilj je bio da osvojimo prvenstvo i vratimo se u SEHA ligu. Sada ostaje na ljudima koji vode klub, grad i državu da odluče o tome. Od ekipe i mene najmanje zavisi, ali se nadam da će se prevazići problemi, jer bez SEHA lige nema muškog rukometa u Crnoj Gori".

Šef struke Budvanske rivijere Brano Božović je čestitao rivalu na zasluženom trofeju.

"Zadržali smo se samo na želji da osvojimo Kup. Imali smo kadrovskih problema, pokušali smo voljom i željom da to nadoknadimo, ali se Lovćen pokazao stabilnijim i zasluženo je pobijedio na našem terenu. Nadam se da ćemo se sljedeće godine boriti i za šampionsku titulu i Kup", nagovijestio je Božović.

Budvanska rivijera - Lovćen 21:25 (12:13)

Budva - Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 500. Sudije: Ražnatović i Pavićević (Cetinje). Sedmerci: Budvanska rivijera 6 (4), Lovćen 2 (1). Isključenja: Budvanska rivijera 12, Lovćen 10 minuta. Crveni kartoni: Đođić (Budvanska rivijera, 3X2) u 53. i Latković (Lovćen (3X2) u 48. minutu.

Budvanska rivijera: Pešić (12 odbrana i sedmerac), Đurđevac, Šljukić, Bojbaša, Radoman, Jauković, Šekarić 2, Vasiljević 2 (1), Lakić 6, Vuković, Đođić 5 (1), Suknović, Ačruk 5 (2), Marsenić 1.

Lovćen: Vujović, Mihaljević (osam odbrana i dva sedmerca), Beloica, Stanojević, Simović 2, Popović 4, Marković 5 (1), I. Krivokapić, Lakićević, F. Krivokapić 5, Pejović, Dapčević, Drašković 1, Kaluđerović 3, Latković 5, Jabučanin.

Bonus video: