Popović: Budućnost favorit protiv Viborga

"Svi u klubu se radujemo takvim mečevima i jedva čekamo prvi okršaj u Danskoj, koji će biti prilika da vidimo u kakvoj smo formi", kazala je Popović u izjavi za zvanični sajt Ženskog rukometnog kluba Budućnost.
55 pregleda 0 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Boris Pejović
Bojana Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.04.2015. 17:30h

Viborg je tim koji zaslužuje respekt, ali je kvalitet na strani Budućnosti i važi za favorita u prestojećim četvrtfinalnim duelima, kazala je sportski direktor podgoričkog tima Bojana Popović.

Budućnost i Viborg odigraće u nedjelju prvu utakmicu četvrtfinala Lige evropskih šampiona.

Bivša crnogorska reprezentativka sa Viborgom osvojila je dvije titule prvaka Evrope, 2009. i 2010. godine.

Popović je kazala da je Budućnost favorit za plasman na finalni turnir i da ne smije bježati od te uloge.

"To smo i pokazali sjajnim rezultatima u prve dvije runde Lige šampiona i ne smijemo da bježimo od te uloge. Viborg shvatamo ozbiljno, očekujemo dobru utakmicu i znamo da neće biti lako u Viborgu. Svi u klubu se radujemo takvim mečevima i jedva čekamo prvi okršaj u Danskoj, koji će biti prilika da vidimo u kakvoj smo formi", kazala je Popović u izjavi za zvanični sajt Ženskog rukometnog kluba Budućnost.

On je naglasila da danski tim igra brzo i to je karakteristika u njihovoj igri još iz vremena dok je nastupala za taj tim.

"To može da bude opasno i moramo da budemo spremni na zaustavimo njihove brze napade i kontre. Viborg je dobio i novog trenera, sada mnogo manje forsiraju ishitrene napade i igraju mnogo stabilnije i sigurnije. Novi trener je unio mir u njihovoj igri i to se vidjelo u duelima protiv Randersa u prvenstvu. Prije svega da razmišljamo o našoj igri, da se držimo našeg ritma i da vidimo kakav će biti njihov odgovor", rekla je Popović.

Ona je naglasila da je želja Budućnosti da polukontrama slomi otpor protivnika.

Budućnost je do četvrtfinala stigla sa učinkom od 11 pobjeda i samo jednim remijem, dok je Viborg plasman među osam najboljih izborio kao četvrtoplasirani u grupi dva glavne runde, sa pet pobjeda, šest poraza i remi.

Viborg je trostruki prvak Evrope, koji od imenovanja Dragana Adžića za trenera Budućnosti nije slavio u međusobnim duelima Budućnost je dobila četiiri posljednja meča.

Oktobra 2010. godine Budućnost je slavila 34:25 u Viborgu, a u Podgorici 32:24.

Slavila je i dvije godine kasnije u Viborgu 26:20, a pred svojim navijačima 26:23.

Posljednji put Viborg je, predvođen Bojanom Popović, slavio pred svojim navijačima u sezoni 2007/08 (36:29), dok je u Podgorici bilo neriješeno (31:31).

Nedjeljni duel Viborga i Budućnosti počeće u 16 sati i 50 minuta.

U ostalim četvrtfinalnim duelima, u subotu, sastaće se: Tiringer – Larvik, Baja Mare – Dinamo i Vardar – Đer.

Bonus video: