Video: Pogledajte tuču sa rukometne utakmice Mojkovac - Budvanska rivijera

Meč Mojkovca i Budvanske rivijere u 11. kolu Prve lige prekinut je u 39. minutu zbog tuče igrača, kao i ulaska publike na teren.
219 pregleda 40 komentar(a)
Tuča Mojkovac, Foto: TV Vijesti/Vijesti online
Tuča Mojkovac, Foto: TV Vijesti/Vijesti online
Ažurirano: 01.04.2015. 15:55h

Meč Mojkovca i Budvanske rivijere u 11. kolu rukometne prve lige prekinut je u 39. minutu.

Zašto je došlo do prekida, pogledajte na ovom snimku:

Meč je juče registrovan sluslužbenim rezultatom (10:0) u korist gostiju zbog, kako je saošteno, "tuče igrača i upada gledalaca na teren".

Zbog učestvovanja u tuči, igrači Mojkovca Dušan Žurić i Predrag Sošić, kao i pivot Budvana Stefan Čizmović, kažnjeni su sa po pola godine suspenzije.

Rukometaši Mojkovca Boris Savić i Marko Tomović su suspendovani na po dvije utakmice zbog nekulturnog i nesportskog prema gostujućim igračima, dok su najveće kazne izrečene doktoru i gazdi Mojkovca, Milovanu Bogavcu (dvije godine) i Vladeti Rakočeviću (godina), jer im je ovo nije prvi eksces.

Doktor Bogavac je, umjesto da razdvoji zaraćene strane i pruži prvu pomoć raskrvavljenim igračima koje je tukla i publika, bio jedan od aktivnijih učesnika tuče. Kako mu je to već treći put da bude vinovnik nereda, odlučeno je da pauzira dvije godine.

Rakočević će odmarati godinu, jer je odlučio da utakmica bude prekinuta, iako su se igrači i stručni štabovi oba tima saglasili da se nastavi.

On je rekao da ne može da garantuje bezbjednost službenim licima i gostujućoj ekipi ukoliko bi došlo do pražnjenja tribina.

Klubovi su dužni da plate po 300 eura za svakog kažnjenog rukometaša. Ista kazna je određena i sekretaru Rivijere Miodragu Stevoviću.

Uzgred, u Mojkovcu će se naredna dva meča igrati bez prisustva publike, a klub je kažnjen 1.000 eura zbog loše organizacije utakmice

Bonus video: