Budućnost sigurna protiv Lajpciga

2 komentar(a)
ŽRK BUDUĆNOST, Foto: Luka Zekovic
ŽRK BUDUĆNOST, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 08.02.2015. 21:36h

Bilo je dosadno, lišeno bilo kakve rezultatske neizvjesnosti (28:21), a letargiju su tek povremeno spektakularnim golovima prekidale Kristina Neagu i Katarina Bulatović.

Ako se ne dogodi neko čudo, navijači Budućnosti će do maja i fajnl-fora gledati utakmice veoma slične onoj sinoćnjoj sa Lajpcigom, jer u grupi 1 niko objektivno ne može ni da joj zaprijeti.

Njemački vicešampion je "samljeven", razlika je mogla da bude znatno veća od konačnih plus sedam, pa je jasno da će Budućnost takmičnje u grupi 1 završiti na 1. mjestu.

A u četvrtfinalu, Mec, Savehof, Viborg ili Baja Mare, ko god da dođe, neće moći da zaustavi nalet ka Budimpešti...

U prepunom podgoričkom hramu rukometa, sve je sinoć bilo jasno već nakon nekoliko minuta.

Luiza Šulce je dala prvi gol na meču, ali je narednih sedam puta loptu iz mreže vadila njena kapitenka, Katja Šilke.

Do odlaska na veliki odmor, Dragan Adžić je ubacio Jelenu Despotović i Kamilu Dalbi, koja je donijela rekordnih plus devet u 29. minutu. Razlika na odmoru je mogla da bude dvocifrena, ali je Šilke zaustavila lob Majde Mehmedović u kontri.

"Zahvalan sam djevojkama kako su ušle u meč. Spremili smo se dobro za Lajpcig i to nam je dalo mogućnost da se bolje osjećamo na teren. Lajpcig može više i sigurno će to pokazati u našoj drugoj utakmici. Ova je ispala malo lakša nego što smo očekivali i vjerujem da ćemo i u petak na gostovanju Krimu biti na visini zadatka. Nadam se da će se do tada oporaviti Klara Voltering, koja ima blažu rupturu lista", naglasio je Adžić.

Plus 10 je konačno dostignuto u 45. minutu, kada je Biljana Pavićević iz kontre povisila na 23:13, da bi Bulatovićeva dva puta pogađala za 11 razlike (24:13 i 25:14).

Tada je Adžić povukao glavne snage, a Lajpcig agresivnom odbranom zbunio djevojke sa klupe i izbjegao katastrofalan poraz. Mada, kraj je stigao baš kada su se Despotovićeva i Ema Ramusović oslobodile treme i počele da pokazuju raskošan talenat...

"Plan nam je bio da tempo meča bude brži, ali je očito da smo sa previše respekta ušle u meč. Napravile smo mnogo grešaka, što je omogućilo Budućnosti dosta lakih golova", istakla je Šilke.

Budućnost - Lajpcig 28:21 (16:7)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 5.000. Sudije: Caferopulos, Betman (Grčka). Sedmerci: Budućnost 4 (2), Lajpcig 1 (1). Isključenja: Budućnost 6, Lajpcig 6 minuta.

Budućnost: Voltering, Rajčić (četiri odbrana), ŽDERIĆ (četiri odbrane), PETROVIĆ 2, NEAGU 7 (2), Nikolić, Dalbi 1, BULATOVIĆ 4, Ramusović 1, CVIJIĆ 5, MEHMEDOVIĆ 2, Despotović 1, Pavićević 2, Bizdra 1, KNEŽEVIĆ 2.

Lajpcig: ŠILKE (12 odbrana i sedmerac), Rot, MAZUKO 1, MILER 1, HERTLAJN 4, ŠULCE 3 (1), KUDLAČ 7, Hubinger 2, LANG 2, Dil 1, Rajmer, Rot, Joneak, Urbriht.

Bonus video: