Kapisoda: Žalim što nismo dobili i Srbiju, a mogli smo

Ovi momci su pristupom opravdali povjerenje, pokazali su kako se igra za reprezentaciju, imali su posebnu emociju, bili vrijedni i poslušni. Imaju sreću što rade sa Obradovićem, koji zna sa mladima i napravio je mnogo igrača", kaže Kapisoda.
60 pregleda 10 komentar(a)
Kapisoda, Foto: RSCG
Kapisoda, Foto: RSCG
Ažurirano: 04.11.2014. 13:06h

Prije tačno dvije godine, 4. novembra 2012, Crna Gora je u „Topolici” savladala Češku sa 23:22 i napravila ključni korak ka EP u Švedskoj. Koliko se ekipa od tada promijenila, dovoljno govori činjenica da su u nedjelju veče taj tim „predstavljala” samo dva igrača - Rade Mijatović i Nemanja Grbović. Tada je igrao i Petar Kapisoda, sadašnji direktor reprezentacije, koji je podržao selektora Ljubomira Obradovića u projektu podmlađivanja.

"Profesor je bio jasan, dvomeč sa Bjelorusijom nam je širom otvorio oči. Procijenili smo da je pravi momenat da se krene u relativno podmlađivanje reprezentacije, jer imamo veliki broj igrača koji mogu da igraju narednih 10 godina. To je bio veliki rizik, ali i da smo izgubili oba meča i dalje bismo se držali toga. Ovi momci su pristupom opravdali povjerenje, pokazali su kako se igra za reprezentaciju, imali su posebnu emociju, bili vrijedni i poslušni. Imaju sreću što rade sa Obradovićem, koji zna sa mladima i napravio je mnogo igrača", kaže Kapisoda.

Legenda crnogorskog rukometa priznaje da je očekivao ovakav scenario.

"Profesor, Peđa Bošković (predsjednik RSCG) i ja smo priželjkivali dva do tri boda u prve dvije utakmice, koji bi nam bili dobra osnova za početak. Iskreno, sada žalim zbog utakmice u Beogradu. Napravili smo 25 grešaka, a izgubili smo samo četiri razlike. Vrlo lako je ishod mogao da bude drugačiji, jer je Srbija po meni bila zrela za poraz".

Nastavak kvalifikacija je u aprilu, a u januaru je u Đakovici kvalifikacioni turnir za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Brazilu. Za Crnu Goru će protiv Bjelorusije, Švajcarske i Kosova igrati A reprezentativci Vuko Borozan, Miloš Božović, Stefan Čavor i Vuko Borilović.

"Primarni cilj su nam sada kvalifikacije juniora. Momci imaju šansu da se plasiraju na SP. Nikad se nisu kvalifikovali na veliko takmičenje, a njihov odlazak u Brazil bi bio veliki dobitak i za A selekciju", zaključuje Kapisoda, koji je prije meča uručio zastavu Crne Gore kapitenu Islanda Guđjonu Valuru Sigurđsonu, jer je ta zemlja prva priznala našu nezavisnost.

Bonus video: