Bez pobjednika u duelu Crne Gore i Tunisa

„Lavovi” su u dramatičnom finišu došli do gola prednosti, ali su Tunižani u samoj završnici izbjegli poraz
77 pregleda 1 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Milan Ašanin
Rukometaši Crne Gore, Foto: Milan Ašanin
Ažurirano: 05.04.2014. 19:55h

Poslije velike borbe, rukometaši Crne Gore igrali su neriješeno sa Tunisom 29:29, u drugom prijateljskom meču u Bijelom Polju.

Duel je donio dosta uzbuđenja, posebno u dramatičnom finišu kada su „lavovi” došli do gola prednosti, a Tunižani izjednačili u posljednjim sekundama.

"Zadovoljan sam borbenošću i velikom željom mojih igrača, međutim moramo da budemo mnogo bolji i da ispravimo neke greške koje nam se ponavlaju. Za razliku od prethodnog susreta, ovog puta smo bili dobri u finišu i imali šansu da trijumfujemo. Ukoliko se pojačamo, imaćemo dobru reprezentaciju i vjerujem da ćemo biti potpuno spremni za okršaje sa Bjelorusijom", poručio je selektor Ljubomir Obradović.

Početak susreta pripao je gostima, koji su u 6. minutu vodili 5:3, ali su „crveni” brzo izjednačili i zatim u 14. minutu golovima Marka Lasice i Igora Markovića stekli prednost (8:6). Izabranici Seada Hasanefendića su tada zaigrali bolje, pa su prvi dio riješili u svoju korist (15:13).

"Radili smo naporno prethodnih dana, a ovo su bile prve utakmice sa novim selektorom i mislim da polako napredujemo. U ovom duelu igrali smo bolje nego u prethodnom, tako da se nadam da ćemo do mečeva baraža ispraviti neke greške, unaprijediti još više igru i uspjeti da savladamo Bjelorusiju", istakao je pivot Mladen Rakčević.

U većem dijelu drugog poluvremena Tunižani su dominirali i održavali prednost od četiri pogotka, da bi Obradovićevi izabranici uz izuzetnu borbenost dva minuta prije kraja došli do potpunog preokreta (29:28), ali su u posljednjim trenucima remi gostima donio bek Kila Vael Žaluz.

"Potpuno smo zadovoljni, jer odlazimo neporaženi iz Crne Gore. U većem dijelu meča smo vodili, ali su u finišu moji rukometaši igrali previše nonšalantno, što je protivnik iskoristio i takvo nešto više ne smije da nam se desi", naglasio je Sead Hasanefendić.

Crna Gora - Tunis29:29 (13:15)

Bijelo Polje - Dvorana "Nikoljac". Gledalaca: 1.000. Sudije: Vešović i Mitrović (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 4 (2), Tunis 2 (1). Isključenja: Crna Gora 4, Tunis 16 minuta.

Crna Gora: Mijatović (šest odbrana), Simić (tri odbrane i sedmerac), Rakčević 4, Grujičić, Vujović, Lipovina 3, Leković, Marković 3, Radović 1, Popović 2, Anđelić 1, Grbović 3, Malović, Drašković, Ševaljević 6 (2), Perišić 3, Simović, Lasica 3.

Tunis: Vasim (osam odbrana), M. Maruan (tri odbrane i sedmerac), Majed, Žilani, T. Ajmen 1 (1), Abdelik 1, Isami 2, Žaleledin, Mohamed 3, Banur, Kamel, Šafik 1, Žaluz 6, AАli 2, B. Usama 5, H. Usama, H. Ajmen 8, Š. Mаruan.

Bonus video: